Cimet v prahu 100 g

2,00 €
Z DDV

Čar cimeta je nedvomno v njegovi topli in mikavni aromi. Uporablja se tako v kulinariki in kozmetiki.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Mikavna in pikantna aroma

Čar cimeta je nedvomno v njegovi topli in mikavni aromi. Uporablja se tako v kulinariki in kozmetiki.

Cimet je okusna in nepogrešljiva začimba. Njegov izvor (pridobiva se iz skorje drevesa cimetovca) je bil dolgo neznan, saj so dobavitelji cimeta želeli ohraniti monopol. V Evropo so ga prinesli križarji in nato se je hitro razširil kot priljubljen afrodiziak. Danes velja cimet za eno izmed bolj razširjenih in priljubljenih začimb.

Niso vsi isti

Poznamo dve vrsti cimeta – bolj razširjeni cassia cimet  ali kitajski cimetr, ki je poznan večini in cejlonski cimet. Cejlonski cimet je redkejši in zaradi tega dražji. Izvira iz Šrilanke, je svetlejše barve, ima slajšo in bolj prefinjeno večplastno aromo, medtem ko je cassia bolj intenziven in oster. Cejlonski cimet za razliko od običajnega cassia cimeta vsebuje manj kumarina. V kolikor se ga uživa v večjih količinah je bolj priporočljiva uporaba cejlonskega cimeta. 

Cimet se lahko dodaja skoraj povsod saj ima vsestransko uporabo. 

Dodaj ga kosmičem, sveže stisnjenemu jabolčnemu soku, sadnim kašicam, marmeladam, sadni solati, smoothijem, jogurtu.

Cimet v prahu 100 gr.

Poreklo: Anglija

Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži

Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana     www.atmarama.si

9954

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Cimet v prahu 100 g https://atmarama.si/4139-large/cimet-v-prahu-100-g.jpg <p>Mikavna in pikantna aroma</p> <p>Čar cimeta je nedvomno v njegovi topli in mikavni aromi. Uporablja se tako v kulinariki in kozmetiki.</p> <p>Cimet je okusna in nepogrešljiva začimba. Njegov izvor (pridobiva se iz skorje drevesa cimetovca) je bil dolgo neznan, saj so dobavitelji cimeta želeli ohraniti monopol. V Evropo so ga prinesli križarji in nato se je hitro razširil kot priljubljen afrodiziak. Danes velja cimet za eno izmed bolj razširjenih in priljubljenih začimb.</p> <p>Niso vsi isti</p> <p>Poznamo dve vrsti cimeta – bolj razširjeni cassia cimet  ali kitajski cimetr, ki je poznan večini in cejlonski cimet. Cejlonski cimet je redkejši in zaradi tega dražji. Izvira iz Šrilanke, je svetlejše barve, ima slajšo in bolj prefinjeno večplastno aromo, medtem ko je cassia bolj intenziven in oster. Cejlonski cimet za razliko od običajnega cassia cimeta vsebuje manj kumarina. V kolikor se ga uživa v večjih količinah je bolj priporočljiva uporaba cejlonskega cimeta. </p> <p>Cimet se lahko dodaja skoraj povsod saj ima vsestransko uporabo. </p> <p>Dodaj ga kosmičem, sveže stisnjenemu jabolčnemu soku, sadnim kašicam, marmeladam, sadni solati, smoothijem, jogurtu.</p> <p></p> <p>Cimet v prahu 100 gr.</p> <p>Poreklo: Anglija</p> <p>Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži</p> <p>Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana     www.atmarama.si</p> <p></p> vsi-produkti 2 EUR in_stock