Kajenski poper v prahu BIO 250 g (vrsta čilija)

    15,90 €
    Z DDV

    Kajenski poper BIO 250 g

    Kajenski poper izvira iz Južne Amerike. V Evropo so ga prinesli španski osvajalci, zaradi nezahtevne pridelave pa je postal še posebno priljubljen v južni in jugovzhodni Aziji in se tako globoko zasidral v njihovo kulinariko. Čeprav ga poimenujemo kot poper, nima s poprom nič skupnega, razen ostrine. Kajenski poper je pravzaprav mešanica različnih vrst plodov čilija, ki jih posušijo in zmeljejo v prah. Posušeni kajenski poper je milejši od svežega, vendar se med kuhanjem te razlike bistveno zmanjšajo. Kajenski poper je tudi pomembna sestavina čilija, tabaska in drugih indijskih začimbnih mešanic.

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    Uporaba
    Uporabljamo ga v različnih zelenjavnih jedeh. Nepogrešljiv je v azijski kuhinji in kuhinji Latinske Amerike, saj daje jedem poseben okus in ostrino. Dodajamo ga raznim omakam in marinadam, primeren pa je tudi za peko na žaru. Če ga uporabljamo med kuhanjem, ga vedno dodamo na koncu, saj v nasprotnem primeru lahko razvije grenak okus. Kdor ni navajen pekoče hrane, naj ga odmerja s previdnostjo – postopno dodajanje.

    Snov, ki povzroča pekoč okus se imenuje kapsaicin. S  Scovillovo enoto na lestvici označujemo pikantnost glede na vsebnost kapsaicina, ki je pravzaprav alkaloid, zaradi katerega čili ”peče”. Le-ta namreč pošilja našim možganom enako sporočilo, ki ga dobimo, ko zaužijemo nekaj vročega.

    Naš kajenski poper je odlične kakovosti in iz ekološke pridelave.

    Stopnja pikantnosti
    Čeprav kajenskemu popru po Scovillovi lestvici mu pripisujemo 30 000 do 50 000 enot, je naš nekoliko blažji, zato ga na lestvici od 1 do 10 ocenjujemo kot 6/10.

    Shranjevanje
    Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka ali šatulja dobro zaprta.

    Pakiranje
    Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

    Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

    Poreklo
    Indija

    001067

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Kajenski poper v prahu BIO 250 g (vrsta čilija)

    Kajenski poper BIO 250 g

    Kajenski poper izvira iz Južne Amerike. V Evropo so ga prinesli španski osvajalci, zaradi nezahtevne pridelave pa je postal še posebno priljubljen v južni in jugovzhodni Aziji in se tako globoko zasidral v njihovo kulinariko. Čeprav ga poimenujemo kot poper, nima s poprom nič skupnega, razen ostrine. Kajenski poper je pravzaprav mešanica različnih vrst plodov čilija, ki jih posušijo in zmeljejo v prah. Posušeni kajenski poper je milejši od svežega, vendar se med kuhanjem te razlike bistveno zmanjšajo. Kajenski poper je tudi pomembna sestavina čilija, tabaska in drugih indijskih začimbnih mešanic.

    Napiši svoje mnenje