Asafetida_Asafoetida_Vandevi_50g_HING_POWDER_YELLOW

    Asafetida (Asafoetida), Vandevi, 50g

    2,50 €
    Z DDV


    - Skupaj s turmerikom je običajna komponenta indijske kuhinje, še posebej v karijih iz leč, (urud dal, golobji grah).
    - Njena uporaba je najbolj razširjena v severno-indijski kuhinji, ki je večinoma vegetarijanska in pogosto uporabljena za harmonizacijo sladkih, kislih, slanih in začinjenih komponent v hrani.
    - Ima podoben vonj kot čebula ali česen.

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    IZVOR

    - Je vrsta rastline iz družine Ferula, ki je domača v Iranu. Je zeliščna steblika traj­nica, ki zraste do 2 m visoko z krepkimi votlimi, a polnimi soka, stebli premera 5-8 cm v vznožju rastline. Listi so 30-40 dolgi, tro ali več peresni, z močnimi vznožji, ki objemajo steblo. Cvetovi so rumeni in tvo­rijo skupaj večje kobule. Asafetidino angleško ime, kakor tudi znastveno poimenovanje, je izpeljano iz perzijske besede za smolo, ki je asa, in latinske foetida, ki označuje njen močan žveplast vonj. Njen oster vonj ji je pridal mnoga odbojna imena kot npr. hudičev iztrebek (Merde du Diable po francosko ali Devil's Dung po angleško ali Teufelsdreck po nemško itd.)
    - Asafetida je rastlinska smola, ki pride iz posušenega drevesnega soka rastline, ki se pridobiva iz njenih stebel in korenine, se posuši in zmelje v prah in se uporablja kot začimba. Smola je belo siva ko je sveža, a ko se suši, se spreminja v temno jantarjevo (rjavo rumeno) barvo. Smolo je težko nabirati, tradicionalno pa se mleje v kamnitih mlinih ali s kladivi. Dandanes najlažje dosegljiva oblika asafetide je mešana asafetida, ki je zelo fin prah in se sestoji iz 30% asafoetidine smole vmešane v riževo moko in gum arabica (smola afriške akacije).

    Asafoetida v prahu Neto količina 50 g Poreklo: Indija

    Sestavine: riževa moka, asafoetida(7%), užitni gumi, kurkuma,

    pšenična moka(gluten).Uporabno najmanj do: na embalaži.

    Shranjujte v suhem in hladnem prostoru stran od neposredne

    sončne svetlobe. Proizvedeno v tovarni, ki obdeluje tudi:

    arašide, sojo, oreščkov, sezama, gorčice, zelene in mleka.

    Proizvaja in pakira:Kinjin food PVT. LTD. Plot No. A, 287, Shil

    Phata - Mahape Rd, T.T.C. Industrial Area, MIDC Industrial

    Area, Mahape, Navi Mumbai, Maharashtra 400710, India

    Distributer za Slovenijo: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000

    Ljubljana Povprečna hranilna vrednost na 100 g: Energijska

    vrednost 1406 kJ/334 kcal, maščobe 4 g, od tega nasičene

    maščobne kisline 0,8 g, ogljikovi hidrati 58 g, od tega sladkorji

    0 g,prehranske vlaknine 22 g, beljakovine 5,6 g, sol 0 g,

    19717

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Asafetida (Asafoetida), Vandevi, 50g


    - Skupaj s turmerikom je običajna komponenta indijske kuhinje, še posebej v karijih iz leč, (urud dal, golobji grah).
    - Njena uporaba je najbolj razširjena v severno-indijski kuhinji, ki je večinoma vegetarijanska in pogosto uporabljena za harmonizacijo sladkih, kislih, slanih in začinjenih komponent v hrani.
    - Ima podoben vonj kot čebula ali česen.

    Napiši svoje mnenje