Gorčična semena 400 g
Gorčica se uporablja v obliki semen, mleta in v obliki industrijsko pripravljene paste

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.
Latinsko: Sinapsis alba L.
Druga imena: ogrščica, gorjušica
Botanična družina: križnice
KAKO GORČIČNA SEMENA IZGLEDAJO IN ZAKAJ SO PIKANTNA?
Gorčično seme vsebuje kar 30% maščob, zato jo pogosto uvrščamo med oljne rastline. Semena so majhna, velika 1,5 do 2,5 mm bledo rumena zrnca, ki imajo, če jih zdrobimo, okus po redkvici. Okus je posledica glikozida sinalbina, ki ima blag okus, a šele tedaj, ko se zmeša s toplo vodo (slino) zaradi vsebnosti encima mirozina razpade v ostro sinalbinsko gorčično olje, ki določa okus.
Obstaja pa tudi črna ogrščica, latinsko Brassica nigra (L.) Koch, katere semena so manjša, velika 1 mm. Črna ogrščica vsebuje sinigrin, ki se na podoben način kot pri beli gorčici razkroji v ostro alilno gorčično olje, ki draži sluznico. Črna gorčica je ostrejša od bele.
Za okus in izgled jo dodajajo v nekatere gorčične omake.
Gorčična semena 400 gr. Poreklo: Indija. Dobavitelj, energijska vrednost in uporabno najmanj do: na embalaži. Lahko vsebuje sledi oreščkov.
Obvezno toplotno obdelati 3 min. na 60°.
Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana www.atmarama.si
Gorčične poganjke uživajmo v manjših količinah kot dodatek solatam, namazom in slanim jedem iz pečice.