Ekološka alga Chlorella 240 tbl

  24,00 €
  Z DDV

  Chlorella ne vsebuje le vitaminov in mineralov, vendar tudi klorofil, ki ustvarja hemoglobin, ki nam dovaja energijo in prenaša kisik po telesu ter hkrati razstruplja telo.

  Količina
  Na zalogi

   

  Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

   

  Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

   

  Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

  Chlorella je rod enoceličnih zelenih alg, ki pripadajo deblu Chlorophyta. Je okrogle oblike in je brez bičkov. Zaradi klorofila ima Chlorella izrazito svojo značilno zeleno barvo. 

  Ime Chlorella izhaja izhaja iz grške izpeljanje “Chloros”, kar pomeni, zeleno in latinske pomanjševalnica “pripono ella”, kar pomeni, majhna. 

  Alga Chlorella vsebuje: 

  Vitamin B12, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k presnovi homocisteina, k normalnemu psihološkemu delovanju in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic. 

  Železo prispeva  k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic. 

  Ekolife natura ekološka alga Chlorella je gojena in nadaljno obdelana v skladu z ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju  sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološka alga Chlorella ne sme vsebovati sintetičnih kemikalij, ne sme biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekološka alga Chlorella so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alga Chlorella je certificirana s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.


  Ekolife Natura ekološka alga Chlorella 240 tbl (Chlroella Pyrenoidosa)

  prehransko dopolnilo
  Sestavine: ekološka alga Chlorella tablete 500mg

  Alga Chlorella je vir beljakovin, vitamina B12 in železa.

  Navodila za uporabo: 3x2 tableti dnevno pred ali po obroku, zaužiti z zasdostno količino vode oz. največ 20 tablet dnevno
   

  Po odprtju embalaže hraniti na suhem in hladnem.
  Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
  Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
  Shranjevati nedosegljivo otrokom!

  Hranilne vrednosti v priporočenem dnevnem vnosu 3g (oz. 6 tablet) 

  Energijska vrednost / 41 kJ / 10 kcal
  Mašcobe 0,4 g
  od tega nasičene 0,06g
  Ogljikovi hidrati  0,5 g
  od tega sladkorji 0,01g
  Beljakovine 1,7 g

  Vitamin B12 1,8 μg (72 % PDV**)
  Železo 3 mg (21,42 % PDV**)
  Klorofil  45mg
  **PDV - priporočen dnevni vnos 


   

  EKOLOŠKE ALGE EKOLIFE NATURA

  Ekolife natura ekološke alge so gojene in nadaljnjo obdelane v skladu z strogimi ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološke alge ne smejo vsebovati sintetičnih kemikalij, ne smejo biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekoloških alg so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alge so certificirane s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.

  KULTIVACIJA EKOLOŠKIH ALG EKOLIFE NATURA

  Ekolife natura alge so gojene v gojitvenih bazenih v Kitajski provinci Hainan. Provinca Hainan se nahaja na skrajnem jugu Kitajske.

  Zakaj je pri gojenju mikro alg pomembno vreme?
  Razlika med zimsko in letno temperaturo v provinci Hainan je izredno majhna. V povprečju prevladuje visoka temperatura. Delež sončnih dni dosega 1780-2600 ur na leto. Količina sončnega obsevanje dosega med 4500 do 5800 mega Julov na kvadratni meter. Delež letnih padavin dosega 1500-2500 mm.
  Zato je vreme v provinci Hainan idealno za gojenje alg, kot sta Spirulina in Chlorella.

  Gojitveni bazeni se nahajajo daleč od urbanih področij, kjer ni težke industrije ali intenzivnega kmetijstva. Zato naše alge ne vsebujejo pesticidov, herbicidov in ostalih onesnaževal.

  Voda, ki se uporablja v bazenih za gojenje alg se pridobiva iz podzemnih izvirov, kateri se večkrat letno kontrolirajo, rezultati analiz pa potrjujejo njihovo neoporečnost.
  Organska gnojila, ki se uporabljajo za gojenje Spiruline in Chlorelle so ekološko certificirana.

  Proizvajalec zagotavlja brezhibno kvaliteto končnega izdelka tudi s tem, da:
  - vsakodnevno spremlja in analizira vremenske pogoje, ph vode in kvaliteto vode
  - vsakodnevno preverja in analizira proces gojenja.

  Za sušenje alg se uporablja posebna tehnika sušenja imenovana spray drying (sušenje z pršenjem). Algi Spirulina in Chlorella se kontrolirano brizgata v komoro za hitro dehidracijo. Sušenje s t.i. metodo spray drying zagotavlja ohranitev največ hranilnih snovi v algah.

  Skladno s strogimi ekološkimi standardi ima proizvajalec vzpostavljeno popolno sledljivost od semena do postopkov pri proizvodnji ( gojenje, pranje, sušenje, pakiranje, skladiščenje, transport in prodaja).

  Oddelek za kontrolo kvalitete podrobno preveri, analizira in testira vsako serijo posebej.

  Alge se testira na vsebnost:
  - fizičnih in kemičnih parametrov (kot so beljakovine, vlaga, pepel, itd),
  - težkih kovin (Pb,As,Cd,Hg),
  - bakterij (skupna vsota bakterij, kvasovke in plesni, koliformne bakterije, E-koli, streptokoki,salmonela,itd).

  Ker se zavedamo škodljivosti visokih vsebnosti težkih kovin za zdravje, se pri ugotavljanju le teh uporablja najbolj napredna tehnologija iz ZDA.
  Vpogled v analize kvalitete lahko pridobite na sedežu podjetja Ekolife natura v Trzinu.

  RAZLIKA MED EKOLOŠKO ALGO CHLORELLA in SPIRULINA

  • Bio spirulina je odličen naravni prehranski dodatek kot vir vitaminov in mineralov, ne pripomore pa k razstupljanju telesa.
  • Bio Chlorella je prav tako odličen naravni prehranski dodatek kot vir vitaminov in mineralov, čeprav v manjši količini kot Spirulina) vendar je alga Chlorella znana po svoji vlogi razstupljanja težkih kovin in ostalih strupov iz telesa.

  - brez laktoze, ekološko , vegansko

  - lahko vsebuje gluten v sledovih

  000194

  16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

  Mnenja kupcev

  Napiši svoje mnenje

  Ekološka alga Chlorella 240 tbl

  Chlorella ne vsebuje le vitaminov in mineralov, vendar tudi klorofil, ki ustvarja hemoglobin, ki nam dovaja energijo in prenaša kisik po telesu ter hkrati razstruplja telo.

  Napiši svoje mnenje