Mleta cimetova kasija, 40 g
Prava kasija ali kitajski cimet je posušena skorja kasijevca ali kitajskega cimetovca.
Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.
Prava kasija ali kitajski cimet je posušena skorja kasijevca ali kitajskega cimetovca. Na Kitajskem jo uporabljajo že tisočletja, saj jo najdemo že v zeliščarskem priročniku iz leta 2.700 pr. n. št. Ponekod (npr. v ZDA) jo imajo celo raje kot pravi cimet, saj ima močnejši vonj in je bolj pikantna. V številnih državah in tudi pri nas jo prodajajo kar pod imenom cimet. Kasijo uporabljajo na Kitajskem za začinjanje dušenih jedi in omak, zmleta je sestavina znamenite zmesi petih začimb. V Indiji jo dodajajo v karije in pilave, Nemci in Rusi dišavijo z njo čokoladne jedi. Odlično se ujema s suhimi figami in slivami. Na Daljnem vzhodu uporabljajo kot začimbo tudi kasijine popke, v Indiji pa celo posušene liste indijske kasije (tejpat).
Sestavine: cimetova kasija*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Indonezija.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost | 1.332 kJ (318 kcal) |
maščobe | 3,2 g |
od tega nasičene maščobe | 0,88 g |
ogljikovi hidrati | 56,0 g |
od tega sladkorji | 55,44 g |
beljakovine | 3,9 g |
sol | 0,07 g |
Neto količina: 40 g
Hranite v suhem in hladnem prostoru.
Proizvaja: Sonnentor GmbH, 3910 Sprögnitz 10, Avstrija