Bio kurkuma v prahu, Sonnentor, 40g

    Bio kurkuma v prahu, Sonnentor, 40g

    3,20 €
    Z DDV

    Kurkuma (Curcuma longa) se v Indiji že vrsto let tradicionalno uporablja kot kot začimba za raznovrstne jedi. 

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    Značilna zlato -rumena barva slovi, po tem, da jo je zelo težko odstraniti iz prstov in deske za rezanje. Hrana, ki vsebuje kurkumo ni čudovita samo na pogled, ampak ima tudi edinstven lesno - cvetlični vonj. Vonj kurkume spominja na curry, saj je del mešanice. Kurkuma nas nase najprej opomni s sladkim priokusom, ki se nadaljuje v rahlo grenkega in konča z lesno - zemeljskim.

    Nasveti in priporočila:

    Kurkuma daje močno rumeno barvo vsaki jedi, katere del je. Uporablja se tudi kot barvilo za sir, margarino in gorčico. Njen lesno - cvetlični okus je nepogrešljiv pri pripravi riževih jedi, enolončnicam in jedem iz leče. Začimba se dobro ujame z jajčevcem, špinačo. Nasvet: začimba bo še bolj aromatična, če jo rahlo segrejemo na olju ali ghee-ju in s to mešanico začinimo jed.

    Sestavine:

    Kurkuma bio

    Uporaba: Afriška kuhinja, Za jedi z rižem

    Certifikati: Oznaka EU / zunaj EU, nep-nadzorovane ekološke pridelave

    Lastnosti izdelkov: Vegan

    Okus: Grenko, Sladko

    Izvor: Azija

    Kakovost: Zmleto

    Vrsta izdelka: Posamezne začimbe

    Hranilna vrednost na 100 g

    Energijska vrednost / Kalorije 1491 / 356 kj / kcal

    Maščoba 9,9 g

      od tega Nasičene maščobne kisline 2,87 g

    Ogljikovi hidrati 58,2 g

      od tega sladkor 57,62 g

    Beljakovine 7,8 g

    Sol 0,1 g

    000257

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Bio kurkuma v prahu, Sonnentor, 40g

    Kurkuma (Curcuma longa) se v Indiji že vrsto let tradicionalno uporablja kot kot začimba za raznovrstne jedi. 

    Napiši svoje mnenje