Asafetida 'VANIDEVI' 100G - (Asafoetida)
Danes se uporablja največ v srednjeazijskih kuhinjah, še posebej je pogosta v azijskih vegetarijanskih kuhinjah. Velja za nadomestek okusa po čebuli oz česnu.

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.
Je vrsta rastline iz družine Ferula, ki je domača v Iranu. Je zeliščna steblika trajnica, ki zraste do 2 m visoko z krepkimi votlimi, a polnimi soka, stebli premera 5-8 cm v vznožju rastline. Listi so 30-40 dolgi, tro ali več peresni, z močnimi vznožji, ki objemajo steblo. Cvetovi so rumeni in tvorijo skupaj večje kobule. Asafetidino angleško ime, kakor tudi znastveno poimenovanje, je izpeljano iz perzijske besede za smolo, ki je asa, in latinske foetida, ki označuje njen močan žveplast vonj. Njen oster vonj ji je pridal mnoga odbojna imena kot npr. hudičev iztrebek (Merde du Diable po francosko ali Devil's Dung po angleško ali Teufelsdreck po nemďż˝ško itd.)
Asafetida je rastlinska smola, ki pride iz posušenega drevesnega soka rastline, ki se pridobiva iz njenih stebel in korenine, se posuši in zmleje v prah in se uporablja kot začimba. Smola je belo siva ko je sveža, a ko se suši, se spreminja v temno jantarjevo (rjavo rumeno) barvo. Smolo je težko nabirati, tradicionalno pa se mleje v kamnitih mlinih ali s kladivi. Dandanes najlažje dosegljiva oblika asafetide je mešana asafetidfa, ki je zelo fin prah in se sestoji iz 30% asafoetidine smole vmešane v riževo moko in gum arabica (smola afriške akacije).
Asafoetida v prahu
Neto količina: 100 g
Poreklo: Indija.
Sestavine: riževa moka, gostilo akacijeva guma, asafoetida(7%), kurkuma.
Dobavitelj in uporabno najmanj do konca: na sredini embalaže.
Shranjujte v suhem in hladnem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe.
Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana
Proizvedeno v tovarni, ki obdeluje tudi: arašide,sojo, oreščkov,glutena, sezama, gorčice, zelene, mleka.
Povprečne hranilne vrednosti na 100 g: Energijska vrednost 1406 kJ/334 kcal, maščobe 4 g, od tega nasičene maščobne kisline 0,8 g, ogljikovi hidrati 58 g, od tega sladkorji 0 g, beljakovine 5,6 g, sol 0 g, prehranske vlaknine 22 g.