Mešanica začimb - Garam masala, 400g

Mešanica začimb - Garam masala, 400g

4,50 €
Z DDV

Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših zelenjavnih jedeh, juhah, enolončnicah in še mnogo drugih.

Nekaj prednosti:

- Pomaga pri boju proti boleznimi in povečuje imunski sistem
Lajša bolečine in vnetja
- Upočasnjuje proces staranja
Pomaga pri hujšanju
- Poveča absorbcijo vitaminov, mineralov in beljakovin

Količina
Na zalogi

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Garam masala je mešanica zmletih začimb, ki izvira iz indijske podceline. Uporablja se samostojno ali z drugimi začimbami. Beseda garam se nanaša na "ogrevanje telesa". V ayurvedski medicini velja, da te začimbe povišajo telesno temperaturo.

GARAM MASALA POMAGA PRI:

- Boju proti boleznimi in povečuje imunski sistem
- Lajša bolečine in vnetja
- Upočasnjuje proces staranja
- Pomaga pri hujšanju
- Poveča absorbcijo vitaminov, mineralov in beljakovin
- Gastrointestinalnih težavah, zgagi in tudi pomirja razdražen želodec
- Znižuje glikemični indeks, kar pomaga znižati raven sladkorja v krvi
- Zmanjšajte napenjanje
- Razstruplja telo

PREDNOSTI SESTAVIN

Garam Masala je bogata z veliko različnimi začimbami. Večina teh začimb so zelo zdravilne in ​​pomagajo rešiti številne težave.
- Kumina je bogata z železom, zaradi česar je garam masala dobra za spodbujanje oksigenacije krvi. Prav tako pomaga izboljšati prebavo in -zmanjšuje tveganje za nastanek raka.
- Kardamom, ali Elaichi, je eden od najbolj pomembnih sestavin garam masale. Pomaga zdraviti kašelj, zgago in bronhitis, kardamom ima veliko drugih koristi za vaše telo.
- Koriander je ena sestavina, ki ima veliko koristi za zdravje, vključno z znižanjem ravni holesterola v krvi in ​​nadzor ravni sladkorja v krvi.

ZNAČILNOSTI

Za mešanice začimb je značilno, da ima vsaka pokrajina svojo različico. Zato je malo verjetno, da bomo na različnih krajih dobili mešanico – četudi nosi isto ime – z istimi sestavinami in enakim količinskim razmerjem. Čeprav gre za rahlo pikantno mešanico, jo jedem dodajamo bolj zaradi okusa, kot zaradi same vročice. Količina mešanice, ki jo dodamo v jedi, je odvisno od našega okusa. Če beremo tipične indijske recepte, bo količina mešanice precej velika, saj imajo zelo radi močne in izrazite okuse.

Največ okusa iz mešanice pridobimo, če jo dodamo pred koncem kuhanja, lahko pa jo potresemo tudi po že pripravljeni in servirani jedi. Uporabljamo jo lahko za začinjanje jedi iz najrazličnejših sestavin: mesa (svinjina, jagnjetina), rib, školjk, rakcev in zelenjave: graha, fižola … Lahko jo potresemo po umešanih jajcih ali pa jo dodamo v najrazličnejše juhe in enolončnice.

Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor

7932

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Mešanica začimb - Garam masala, 400g https://atmarama.si/811-large/mešanica-začimb-garam-masala-400g.jpg <p>Garam masala je mešanica zmletih začimb, ki izvira iz indijske podceline. Uporablja se samostojno ali z drugimi začimbami. Beseda garam se nanaša na "ogrevanje telesa". V ayurvedski medicini velja, da te začimbe povišajo telesno temperaturo.</p> <h2>GARAM MASALA POMAGA PRI:</h2> <p>- Boju proti boleznimi in povečuje imunski sistem<br />- Lajša bolečine in vnetja<br />- Upočasnjuje proces staranja<br />- Pomaga pri hujšanju<br />- Poveča absorbcijo vitaminov, mineralov in beljakovin<br />- Gastrointestinalnih težavah, zgagi in tudi pomirja razdražen želodec<br />- Znižuje glikemični indeks, kar pomaga znižati raven sladkorja v krvi<br />- Zmanjšajte napenjanje<br />- Razstruplja telo</p> <p></p> <h2>PREDNOSTI SESTAVIN</h2> <p>Garam Masala je bogata z veliko različnimi začimbami. Večina teh začimb so zelo zdravilne in ​​pomagajo rešiti številne težave.<br />- Kumina je bogata z železom, zaradi česar je garam masala dobra za spodbujanje oksigenacije krvi. Prav tako pomaga izboljšati prebavo in -zmanjšuje tveganje za nastanek raka.<br />- Kardamom, ali Elaichi, je eden od najbolj pomembnih sestavin garam masale. Pomaga zdraviti kašelj, zgago in bronhitis, kardamom ima veliko drugih koristi za vaše telo.<br />- Koriander je ena sestavina, ki ima veliko koristi za zdravje, vključno z znižanjem ravni holesterola v krvi in ​​nadzor ravni sladkorja v krvi.</p> <p></p> <h2>ZNAČILNOSTI</h2> <p>Za mešanice začimb je značilno, da ima vsaka pokrajina svojo različico. Zato je malo verjetno, da bomo na različnih krajih dobili mešanico – četudi nosi isto ime – z istimi sestavinami in enakim količinskim razmerjem. Čeprav gre za rahlo pikantno mešanico, jo jedem dodajamo bolj zaradi okusa, kot zaradi same vročice. Količina mešanice, ki jo dodamo v jedi, je odvisno od našega okusa. Če beremo tipične indijske recepte, bo količina mešanice precej velika, saj imajo zelo radi močne in izrazite okuse.</p> <p>Največ okusa iz mešanice pridobimo, če jo dodamo pred koncem kuhanja, lahko pa jo potresemo tudi po že pripravljeni in servirani jedi. Uporabljamo jo lahko za začinjanje jedi iz najrazličnejših sestavin: mesa (svinjina, jagnjetina), rib, školjk, rakcev in zelenjave: graha, fižola … Lahko jo potresemo po umešanih jajcih ali pa jo dodamo v najrazličnejše juhe in enolončnice.</p> <p></p> <h4>Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor</h4> <p></p> zacimbe 4.5 EUR in_stock