Mešanica začimb - Garam masala, 400g

Mešanica začimb - Garam masala, 400g

4,50 €
Z DDV

Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših zelenjavnih jedeh, juhah, enolončnicah in še mnogo drugih.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Garam masala je mešanica zmletih začimb, ki izvira iz indijske podceline. Uporablja se samostojno ali z drugimi začimbami. 

ZNAČILNOSTI

Za mešanice začimb je značilno, da ima vsaka pokrajina svojo različico. Zato je malo verjetno, da bomo na različnih krajih dobili mešanico – četudi nosi isto ime – z istimi sestavinami in enakim količinskim razmerjem. Čeprav gre za rahlo pikantno mešanico, jo jedem dodajamo bolj zaradi okusa, kot zaradi same vročice. Količina mešanice, ki jo dodamo v jedi, je odvisno od našega okusa. Če beremo tipične indijske recepte, bo količina mešanice precej velika, saj imajo zelo radi močne in izrazite okuse.

Največ okusa iz mešanice pridobimo, če jo dodamo pred koncem kuhanja, lahko pa jo potresemo tudi po že pripravljeni in servirani jedi. Uporabljamo jo lahko za začinjanje jedi iz najrazličnejših sestavin zelenjave: graha, fižola … Lahko jo dodamo v najrazličnejše juhe in enolončnice.

Garam masala-mešanica začimb 400 gr.

Sestavine: koriander,črni poper, kumin, koromač,  cimet, klinčki, ingver, kardamom, janež, muškatni oreh, čili, lovorjevi listi, sol. Poreklo: Indija. Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži. Lahko vsebuje sledi oreščkov. Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana     www.atmarama.si

7932

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Mešanica začimb - Garam masala, 400g https://atmarama.si/811-large/mešanica-začimb-garam-masala-400g.jpg <p>Garam masala je mešanica zmletih začimb, ki izvira iz indijske podceline. Uporablja se samostojno ali z drugimi začimbami. </p> <h2>ZNAČILNOSTI</h2> <p>Za mešanice začimb je značilno, da ima vsaka pokrajina svojo različico. Zato je malo verjetno, da bomo na različnih krajih dobili mešanico – četudi nosi isto ime – z istimi sestavinami in enakim količinskim razmerjem. Čeprav gre za rahlo pikantno mešanico, jo jedem dodajamo bolj zaradi okusa, kot zaradi same vročice. Količina mešanice, ki jo dodamo v jedi, je odvisno od našega okusa. Če beremo tipične indijske recepte, bo količina mešanice precej velika, saj imajo zelo radi močne in izrazite okuse.</p> <p>Največ okusa iz mešanice pridobimo, če jo dodamo pred koncem kuhanja, lahko pa jo potresemo tudi po že pripravljeni in servirani jedi. Uporabljamo jo lahko za začinjanje jedi iz najrazličnejših sestavin zelenjave: graha, fižola … Lahko jo dodamo v najrazličnejše juhe in enolončnice.</p> <p></p> <p class="p0" style="margin-bottom:0pt;margin-top:0pt;"><span style="font-size:6pt;font-family:'Times New Roman';">Garam masala-mešanica začimb 400 gr.</span><span style="font-size:6pt;font-family:'Times New Roman';"></span></p> <p><span style="font-size:6pt;font-family:'Times New Roman';">Sestavine: koriander,črni poper, kumin, koromač,  cimet, klinčki, ingver, kardamom, janež, muškatni oreh, čili, lovorjevi listi, sol. Poreklo: Indija. Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži. Lahko vsebuje sledi oreščkov. Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana     </span><a href="http://www.atmarama.si/"><span class="15" style="color:#0000ff;font-size:6pt;font-family:'Times New Roman';">www.atmarama.si</span></a></p> <p></p> zacimbe 4.5 EUR in_stock