Ajovan_Ajwain_CMS_100g

Ajovan (Ajwain- seme zelene), CMS, 100g

1,80 €
Z DDV

Ajwain se posebaj poda k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana . Občasno je sestavina curryja v prahu.

Količina
Na zalogi

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

UPORABA

1. Priprava in skladiščenje

Ajwain običajno mlet v malti in pestiču ali zdrobimo z drgnjenjem med rokami ali konicami prstov pred uporabo. Če jih uporabljate cele, ali parathe, najprej rahlo zdrobite semena, da sprosti olje in s tem povečate okus. Seme lahko hranite za nedoločen čas, če ga hranite pred svetlobo v nepredušnih posodah.

2. Kuhanje z Ajwainom

Ajwain ima posebno naklonjenost k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana. Občasno je sestavina curryja v prahu.

Ajwain se uporablja tudi v zelenjavnih jedeh (zaradi njegovega izrazitega okusa) in v kumaricah (zaradi lastnosti konzervansa). V Afganistanu semena uporabljajo pri peki kruha in piškotov in jih potresejo po vrhu.

Ajwain(semena zelene) 100 gr.

Poreklo: Indija

Lahko vsebuje sledi oreščkov.

Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži.

Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana  www.atmarama.si

9130

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Ajovan (Ajwain- seme zelene), CMS, 100g https://atmarama.si/2478-large/ajovan-ajwain-100g.jpg <h2>UPORABA</h2> <h4><strong>1. Priprava in skladiščenje</strong></h4> <p>Ajwain običajno mlet v malti in pestiču ali zdrobimo z drgnjenjem med rokami ali konicami prstov pred uporabo. Če jih uporabljate cele, ali parathe, najprej rahlo zdrobite semena, da sprosti olje in s tem povečate okus. Seme lahko hranite za nedoločen čas, če ga hranite pred svetlobo v nepredušnih posodah.</p> <p></p> <h4><strong>2. Kuhanje z Ajwainom</strong></h4> <p>Ajwain ima posebno naklonjenost k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana. Občasno je sestavina curryja v prahu.</p> <p>Ajwain se uporablja tudi v zelenjavnih jedeh (zaradi njegovega izrazitega okusa) in v kumaricah (zaradi lastnosti konzervansa). V Afganistanu semena uporabljajo pri peki kruha in piškotov in jih potresejo po vrhu.</p> <p></p> <p class="MsoNormal"><b><span lang="sl" style="font-size:8pt;" xml:lang="sl">Ajwain(semena zelene) 100 gr.</span></b></p><p><b></b></p><b></b> <p class="MsoNormal"><span lang="sl" style="font-size:6pt;" xml:lang="sl">Poreklo: Indija</span></p><p></p> <p class="MsoNormal"><span lang="sl" style="font-size:6pt;" xml:lang="sl">Lahko vsebuje sledi oreščkov.</span></p><p></p> <p class="MsoNormal"><span lang="sl" style="font-size:6pt;" xml:lang="sl">Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži.</span></p><p></p> <p></p> <p class="MsoNormal"><span lang="sl" style="font-size:6pt;" xml:lang="sl">Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana  www.atmarama.si</span></p><p></p> <p></p> zacimbe 1.8 EUR in_stock