Ajovan_Ajwain_CMS_100g

Ajovan (Ajwain- seme zelene), CMS, 100g

1,80 €
Z DDV

Ajwain se posebaj poda k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana . Občasno je sestavina curryja v prahu.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

UPORABA

1. Priprava in skladiščenje

Ajwain običajno mlet v malti in pestiču ali zdrobimo z drgnjenjem med rokami ali konicami prstov pred uporabo. Če jih uporabljate cele, ali parathe, najprej rahlo zdrobite semena, da sprosti olje in s tem povečate okus. Seme lahko hranite za nedoločen čas, če ga hranite pred svetlobo v nepredušnih posodah.

2. Kuhanje z Ajwainom

Ajwain ima posebno naklonjenost k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana. Občasno je sestavina curryja v prahu.

Ajwain se uporablja tudi v zelenjavnih jedeh (zaradi njegovega izrazitega okusa) in v kumaricah (zaradi lastnosti konzervansa). V Afganistanu semena uporabljajo pri peki kruha in piškotov in jih potresejo po vrhu.

Ajwain(semena zelene)

Neto količina: 100 gr.

Poreklo: Indija.

Lahko vsebuje sledi oreščkov in glutena.

Obvezno toplotno obdelati 3 min. na 60°.

Uporabno najmanj do: na sprednji strani embalaže.

Hraniti v nepredušni posodi, v hladnem in suhem prostoru.

Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana.

9130

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Ajovan (Ajwain- seme zelene), CMS, 100g https://atmarama.si/2478-large/ajovan-ajwain-100g.jpg <h2>UPORABA</h2> <h4><strong>1. Priprava in skladiščenje</strong></h4> <p>Ajwain običajno mlet v malti in pestiču ali zdrobimo z drgnjenjem med rokami ali konicami prstov pred uporabo. Če jih uporabljate cele, ali parathe, najprej rahlo zdrobite semena, da sprosti olje in s tem povečate okus. Seme lahko hranite za nedoločen čas, če ga hranite pred svetlobo v nepredušnih posodah.</p> <p></p> <h4><strong>2. Kuhanje z Ajwainom</strong></h4> <p>Ajwain ima posebno naklonjenost k škrobnim živilom, kot so slana peciva in kruh, zlasti paratha. Prigrizki, kot so bombajska mešanica in krompirjeve kroglice, dobijo z ajwanom neverjeten okus. Dobro paše tudi z zelenim fižolom in korenovko in pa z jedmi iz leče in recepti z uporabo besana. Občasno je sestavina curryja v prahu.</p> <p>Ajwain se uporablja tudi v zelenjavnih jedeh (zaradi njegovega izrazitega okusa) in v kumaricah (zaradi lastnosti konzervansa). V Afganistanu semena uporabljajo pri peki kruha in piškotov in jih potresejo po vrhu.</p> <p></p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;"><b>Ajwain(semena zelene)<br /></b></p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Neto količina: 100 gr.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Poreklo: Indija.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Lahko vsebuje sledi oreščkov in glutena.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Obvezno toplotno obdelati 3 min. na 60°.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Uporabno najmanj do: na sprednji strani embalaže.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Hraniti v nepredušni posodi, v hladnem in suhem prostoru.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana.</p> zacimbe 1.8 EUR in_stock