Shilajit BIO v prahu 125 g

    26,70 €
    Z DDV

    Shilajit ali tako imenovan Mumio je z minerali bogata organska snov

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    Shilajit (Mumio)

    Kaj je shilajit in iz kje izvira

    Shilajit ali tako imenovan Mumio je z minerali bogata organska snov, ki se v poletnih mesecih pretaka skozi čeri in razpoke med skalovjem visokogorskega sveta severovzhodne Indije in drugih delov Azije ter jugovzhodnih delih Himalaje. Shilajit je gorska smola, ki naj bil bi nastala pred več kot 50 milijoni leti ob trku Azije z indijskim kontinentom. Znana je tudi kot asfalt in mineralna smola. V jugovzhodnih predeli Himalaje shilajit prebivalci uporabljajo že tisočletja

    Gorsko smolo najdemo v več različnih odtenkih, in sicer zlata, srebra, bakra in v črni barvi, katera ajuverdski medicini najpogosteje uporablja.

    Shilajit se v indijski ajurvedi že dolgo uporablja

    Kako se pridobiva shilajit?

    V ajuverdski medicini se shilajit uporablja že več kot 3000 let, kot zdravilo za različne zdravstvene težave. Smola shilajit je sestavljena iz različnih smol, usedlin in drugih materialov, ki se zbirajo v gorah na nadmorski višini 3000 m ali celo več.

    Postopek pridobivanja shilajita je zelo zahteven, saj ga po nabiranju najprej očistijo z organskimi procesi, nato z iztiskanjem pridobijo koncentriran, visokokakovosten izvleček. Shilajit se pridobiva s posebno metodo, s katero ohranja naravno sestavo in čistost shilajita. Poleg tega se ohranijo ključne hranilne snovi in njegova energija se ne izgubi. Smola, uporabljena kot prehransko dopolnilo je ena najboljših vrst, saj gre skozi strog postopek čiščenja, kar zagotavlja, da je primerna za uživanje.

    Uporaba in priporočena dnevna količina

    Shilajit lahko uživamo vsaki dan, a priporočene dnevne količine ne smemo prekoračiti. Priporočamo jemanje 1/4 do 1/2 čajne žličke shilajita v prahu dnevno, vsaj 2–3 mesece. Začnite z jemanjem 300 mg oz. 1/4 čajne žličke na dan. To lahko zaužijete kadar koli čez dan. Vmešate ga v svoj priljubljeni napitek – v vodo, sok, smuti, eliskir, puding, ipd...

    Sestavine

    Sestavine: shilajit v prahu (80%), koruzni maltodekstrin proti sprijemanju (20%).

    Shranjevanje in opozorila

    Shranjujte v suhem in hladnem prostoru pri temperaturi do 25 °C. Prehransko dopolnilo naj bo nedosegljivo otrokom!

    Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja, prehransko dopolnilo zato ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Nosečnicam in doječim materam uporabo odsvetujemo.

    Uživanje shilajita zmanjšajte, če se pojavijo kakršni koli negativni stranski učinki. Pijte več vode.

    Shilajit je spojina, obogatena z minerali, zato obstaja nevarnost toksične preobremenitve z minerali, kot je železo, predvsem če jemljete tudi dopolnila, ki vsebuje nekatere iste minerale. Zato je vedno priporočljivo, da se za več informacij posvetujete s svojim zdravnikom.

    Pakiranje

    Nepredušna vrečka z zadrgo, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

    Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

    Poreklo

    Indija

    001049

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Shilajit BIO v prahu 125 g

    Shilajit ali tako imenovan Mumio je z minerali bogata organska snov

    Napiši svoje mnenje