Gabez tinktura (Symphytum officinale) 100 ml – EKO

14,80 €
Z DDV

Gabez tinktura (Symphytum officinale) 100 ml – EKO

kosti in sklepi

Gabez tinktura je prehransko dopolnilo iz kontrolirane slovenske ekološke pridelave.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

pis

Gabez tinktura je prehransko dopolnilo iz kontrolirane slovenske ekološke pridelave.

SESTAVA TINKTURE GABEZ (Symphytum officinale):

korenine gabeza (slovensko poreklo, ekološko),

sadno žganje (slovensko poreklo, ekološko).

 

KOLIČINA 100 ml.

Vse sestavine so pridelane in predelane v Sloveniji.

Ekološko certificirano – kontrolira IKC UM –  SI-EKO-002.

KONCENTRACIJA 1:3, V/V, žganje 45% vol. alk.

Pakirano v steklenički iz temnega stekla skupaj z dozirno kapalko.

 TINKTURO GABEZ (Symphytum officinale) JEMLJEMO:

Samo za zunanjo uporabo.

Tinkturo uporabljamo zunanje in sicer nerazredčeno tinkturo vtiramo na prizadeto mesto vsaj 2x dnevno.

Lahko si pripravimo tudi glineni obkladek in sicer 1 jedilno žlico tinkture gabeza zmešamo s suho glino ter dodamo toliko vode, da dobimo mazavo zmes. To namažemo na bombažno krpo približno pol centimetra na debelo in položimo na obolelo mesto. Obkladek pustimo preko noči.

Nekatere snovi v gabezu bi lahko povzročile okvaro jeter, zato se priporoča zagotovo varna uporaba 4-6 tednov na leto.

Notranja uporaba tinkture gabeza ni več priporočljiva. Če se kdo kljub temu odloči se jemlje 20 kapljic 3x dnevno 3 tedne oz. dokler je potrebno. Tinkturo vedno jemljemo z vodo – bodisi jo nakapljamo v kozarec vode ali pa jo nakapljamo na žličko in poplaknemo s kozarcem vode.

NASVETI ZA LAŽJO UPORABO TINKTURE GABEZA(Symphytum officinale):

Gabez vsebuje nekatere alkaloide, ki so lahko kancerogeni in lahko škodujejo jetrom. Zunanja uporaba je tako časovno omejena. Ni primeren za nosečnice.

Notranja uporaba se v današnjem času ne priporoča.

Pri zunanji uporabi na koži ni znanih stranskih učinkov.

Kako hitro pride do izboljšanja je predvsem odvisno od okvare, pri manjših okvarah je okrevanje občutno že po nekaj dneh, pri trajnejših poškodbah traja dlje.

Ker tinktura suši kožo, vam priporočamo tudi uporabo mazila. Najprej na prizadeto mesto vtrete tinkturo, nato pa se namažete z mazilom – od naših izdelkov vam priporočamo smolnato ali gabezovo mazilo.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.

Hraniti izven dosega otrok.

000720

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Gabez tinktura (Symphytum officinale) 100 ml – EKO https://atmarama.si/4288-large/hanuman-eko-tinktura-melisa-100-ml.jpg <p>pis</p> <p>Gabez tinktura je prehransko dopolnilo iz kontrolirane slovenske ekološke pridelave.</p> <p></p> <p>SESTAVA TINKTURE GABEZ (Symphytum officinale):</p> <p>korenine gabeza (slovensko poreklo, ekološko),</p> <p>sadno žganje (slovensko poreklo, ekološko).</p> <p> </p> <p></p> <p>KOLIČINA 100 ml.</p> <p>Vse sestavine so pridelane in predelane v Sloveniji.</p> <p></p> <p>Ekološko certificirano – kontrolira IKC UM –  SI-EKO-002.</p> <p></p> <p>KONCENTRACIJA 1:3, V/V, žganje 45% vol. alk.</p> <p></p> <p>Pakirano v steklenički iz temnega stekla skupaj z dozirno kapalko.</p> <p></p> <p> TINKTURO GABEZ (Symphytum officinale) JEMLJEMO:</p> <p>Samo za zunanjo uporabo.</p> <p></p> <p>Tinkturo uporabljamo zunanje in sicer nerazredčeno tinkturo vtiramo na prizadeto mesto vsaj 2x dnevno.</p> <p></p> <p>Lahko si pripravimo tudi glineni obkladek in sicer 1 jedilno žlico tinkture gabeza zmešamo s suho glino ter dodamo toliko vode, da dobimo mazavo zmes. To namažemo na bombažno krpo približno pol centimetra na debelo in položimo na obolelo mesto. Obkladek pustimo preko noči.</p> <p></p> <p>Nekatere snovi v gabezu bi lahko povzročile okvaro jeter, zato se priporoča zagotovo varna uporaba 4-6 tednov na leto.</p> <p></p> <p>Notranja uporaba tinkture gabeza ni več priporočljiva. Če se kdo kljub temu odloči se jemlje 20 kapljic 3x dnevno 3 tedne oz. dokler je potrebno. Tinkturo vedno jemljemo z vodo – bodisi jo nakapljamo v kozarec vode ali pa jo nakapljamo na žličko in poplaknemo s kozarcem vode.</p> <p></p> <p>NASVETI ZA LAŽJO UPORABO TINKTURE GABEZA(Symphytum officinale):</p> <p></p> <p>Gabez vsebuje nekatere alkaloide, ki so lahko kancerogeni in lahko škodujejo jetrom. Zunanja uporaba je tako časovno omejena. Ni primeren za nosečnice.</p> <p>Notranja uporaba se v današnjem času ne priporoča.</p> <p>Pri zunanji uporabi na koži ni znanih stranskih učinkov.</p> <p>Kako hitro pride do izboljšanja je predvsem odvisno od okvare, pri manjših okvarah je okrevanje občutno že po nekaj dneh, pri trajnejših poškodbah traja dlje.</p> <p>Ker tinktura suši kožo, vam priporočamo tudi uporabo mazila. Najprej na prizadeto mesto vtrete tinkturo, nato pa se namažete z mazilom – od naših izdelkov vam priporočamo smolnato ali gabezovo mazilo.</p> <p>Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.</p> <p>Hraniti izven dosega otrok.</p> vsi-produkti 14.8 EUR in_stock