Ekolife natura liposomski glutation, 30 kapsul

    100% secure payments
    26,50 €
    Z DDV


    Najmočnejši antioksidant zdaj na voljo pri Atmarami!

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    Glutation je primeren:
    - za vse po 40. letu
    - za pogosto bolne ljudi
    - za kronično utrujene in izčrpane ljudi
    - za vse, ki so dnevno izpostavljeni stresnim situacijam
    - ob nezdravem prehranjevanju
    - ob rednem jemanju zdravil

    Nekaj splošno znanih dejstev o glutationu:

    • je najmočnejši človeku lasten antioksidant,
    • njegova raven začne hitro upadati, ko smo pod kroničnim stresom, se nezdravo prehranjujemo, redno jemljemo zdravila, smo podvrženi raznim infekcijam ter po 40. letu starosti,


    Prednosti liposomske oblike glutationa:

    • Liposomi dostavijo glutation direktno v celico in omogočajo maksimalni izkoristek.
    • Glutation vsebuje žveplo, ki ima zelo neprijeten vonj, še bolj pa okus. Zato smo liposomski glutation zapakirali v kapsule, ki jih lahko uživate brez skrbi.

    Ekolife natura liposomski glutation v kapsulah, 30 kapsul

    Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: maltodekstrin, celuloza; emulgator: sojin lecitin (brez GSO); reduciran L-glutation (GSH); stabilizator silicijev dioksid; kapsula: hidroksipropil metil celuloza (HPMC, vegan).

    1 kapsula vsebuje 200 mg reduciranega L-glutationa (GSH).

    Navodila za uporabo: 1 kapsula na dan, zaužiti pred večerjo s kozarcem vode.
    Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane. 

    Opombe in opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.

    BREZ koruze, riža in kvasa. 

    Lahko vsebuje gluten v sledovih

    Primerno za vegane in vegetarijance.

    Proizvedeno v EU za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija, www.ekolife.siinfo@ekolife.si


    Glutation je najmočnejši antioksidant v našem telesu. Je beljakovina, ki jo telo ustvarja iz treh aminokislin: cistein, glutamin in glicin. Ko smo mladi in zdravi, ga telo samo proizvaja v zadostni količini. Njegova raven pa začne hitro upadati, ko smo pod kroničnim stresom, se nezdravo prehranjujemo, redno jemljemo zdravila, smo podvrženi raznim infekcijam ipd. Hitro se začne trošiti tudi po 40. letu starosti.

    Za normalno delovanje ga potrebuje vsaka naša celica.

    Načeloma lahko potrebne gradnike za glutation dobimo iz živil, bogatih z beljakovinami. Žal pa je večina današnje hrane precej obdelana in tako gradnikov praktično ni ali pa jih je malo, zato nam glutationa zlahka primanjkuje, kar pa vpliva tudi na našo sposobnost čiščenja in obrambe telesa.

    Kako torej pomagati telesu do čim več glutationa?

    Celica s premajhno količino glutationa propade. Glutation se ne more prenašati od celice do celice, tako kot npr. glukoza ali kalij. Kajti sam glutation se dokončno izgradi znotraj celice. Zato uživanje pripravkov z glutationom ni učinkovito, saj zaradi delovanja prebavnih sokov do celic ne pride zadostna količina te beljakovine. Do nedavnega je edini učinkovit način povečanja glutationa predstavljalo intravenozno jemanje. Obstaja lažje dostopna in ravno tako učinkovita dostava glutationa v celico – preko liposomov. Liposom je majhen mehurček v katerem je varno zapakiran glutation. Zaradi maščobne ovojnice so liposomi obstojni v prebavnih sokovih in tako predstavljajo varno 'prevozno sredstvo'. Tako telesu omogočajo maksimalni izkoristek tega močnega antioksidanta.


    Kaj so liposomi?

    Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

    Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

    Prednosti liposomov:
    * odlična absorpcija (vsrkavanje)
    * dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
    * na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
    * proizvedeni v Evropi

    Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

    • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
    • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
    • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
    • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
    • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


    Mnenje strokovnjaka:
    Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

     

    Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
    Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
    Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

     

    Ali bo tudi liposomski C vitamin dražil mojo želodčno sluznico?
    Če vzamemo C vitamin v liposomski obliki, ne draži želodčne in črevesne sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi.

     

    Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

    Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70)

     

    Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

    Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.

    Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

     

     

    So liposomski izdelki primerni za otroke?
    Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

     

    Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
    Ja, otroci jih obožujejo.

     

    Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
    Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

     

    Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
    Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

     

    Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
    Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku.

     

    V koliko časa jih moram porabiti?
    Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

     

    Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

     Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca.

     

    Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv?

    Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

    Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

    Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

    Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let. 
    Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.

    000621

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Ekolife natura liposomski glutation, 30 kapsul


    Najmočnejši antioksidant zdaj na voljo pri Atmarami!

    Napiši svoje mnenje