NARASIMHA The lost temples

  94,50 €
  Z DDV

  Potovanje skozi džungle južne Indije o odkritju mističnih templjev v obliki človeka-leva Vishnuja, znanega kot Narasimhadeva

  Količina
  Na zalogi

   

  Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

   

  Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

   

  Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

  Gospod Narasimha je znan kot božanski zaščitnik in odstranitelj vseh duhovnih ovir. Kot je pojasnjeno v predgovoru, ki ga je napisal noben drug kot Steven Rosen, se je pojavil v obliki inkarnacije Višnuja v obliki pol-človeka / pol leva, da bi zaščitil in rešil svojega bhakto Prahlada, ki je bil takrat samo mlad fant. Prahladov oče, Hiranyakashipu, je bil morda najbolj gnusni demon-kralj, ki je kdajkoli živel, in Narasimhadeva uničenje tega demona govori o moči dobrega nad zlom ali pravičnosti nad nepravičnostjo. Narasimhadevo spoštujejo vse indijske tradicije enako, tako v Indiji kot v drugih delih Azije. Kot božanski zaščitnik in odstranjevalec ovir, je videti kot vrhovni kolega Ganeša. Medtem ko Ganesh odpravlja materialne ovire, lahko Narasimha celo odstrani duhovne.

  Zadnjih 18 let Dhruva potuje po Indiji v iskanju izgubljenih in neznanih templjev Gospoda Narasimhe. Ko je začel iskati, so mu mnogi povedali, da se njegovi templji nahajajo le v določeni regiji podceline (Andhra Pradesh). Čeprav se je to sprva zdelo resnično, je postopoma ugotovil, da se je razodel v mnogih oblikah in templjih po vsej državi. Od himalajskih gora do najglobljih, nevarnih džunglov južne Indije in puščav Rajasthana - tam je bil v svoji slavi.

  Nekatere templje je bilo težko najti. Vendar je bil odločen, da se ne bo odrekel in mu vedno molil za smer. Medtem ko je bil na avtobusih, vlakih, rikšah ali hodil po cesti, bi sledil vsakemu svitu, pa naj bo to rahlo. Včasih bi srečal nekoga, ki je govoril dovolj angleško, da bi mu povedal o templju, ki ga poznajo, ali pa bi me odpeljali k nekomu, ki bi mu lahko pomagal. Bilo je tako, kot da bi Gospod sam načrtoval mojo pot skozi vse te čudovite, prijazne ljudi, ki so skoraj mistično prišli na mojo pot.

  Ideja za knjigo se je pojavila postopoma. Po odkritju prvih 100 templjev je Dhruva spoznal, da je to lahko pomembna služba Gospodu Narasimhadevi. Če bi lahko našel svoje najbolj nejasne templje, jih katalogiziral in fotografiral, dobil vse podrobnosti in zgodovino od domačinov in duhovnikov, drugi bi lahko v prihodnosti sledili njegovim korakom in jih tako pripeljali na noge Gospod. Fotografiral vse umetnosti, slike, rezbarije, templje, božanstva, templje, duhovnike in vse, kar je bilo z njim, je vedel, da bo to izredno dragoceno za moje vrstnike in prihodnje generacije. Dhruvino poslanstvo je postalo jasno: pisati o teh čudesnih krajih Narasimhe in ustvariti knjigo vseh njegovih templjev, njegovih bhakt, njegovega rituala in njegove umetnosti - knjige o Narasimha kulturi. Ta knjiga je večinoma vizualna izkušnja, čeprav vsebuje dovolj besedila, da bi bralce vzeli tam, kjer morajo iti. Naj nas vedno varuje Gospod Narasimha.

  000096

  Podatki

  Jezik :
  Angleščina

  16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

  Mnenja kupcev

  Napiši svoje mnenje

  NARASIMHA The lost temples

  Potovanje skozi džungle južne Indije o odkritju mističnih templjev v obliki človeka-leva Vishnuja, znanega kot Narasimhadeva

  Napiši svoje mnenje