MED cvetlični ali gozdni 900 g

  100% secure payments
  10,90 €
  Z DDV

  Ekološki MED cvetlični ali gozdni 900 g

  Količina
  Na zalogi

   

  Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

   

  Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

   

  Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

  Travniški oziroma cvetlični med pridelajo čebele iz nektarja ali medičine različnega travniškega cvetja ali sadnega drevja, kot so češnje, hruške, slive, jablane … Za slovenski cvetlični med je značilno, da ga čebele nabirajo na različnih cvetovih, tako da se njegova sestava razlikuje, kar vpliva na okus in barvo medu.

  Cvetlični med je vsestransko uporaben, predvsem kot namaz na kruhu ter pri pripravi peciva, lahkih mesnih jedi, solat in raznih napitkov.

  Opis

  Med je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane na rastlinah, temu dodajo izločke lastnih žlez, vse skupaj zgostijo in shranijo v pokritih celicah satovja.

  Vsebuje približno 40 % sadnega sladkorja (fruktoze), 34 % grozdnega sladkorja (glukoze), 1-4 % trsnega sladkorja, 17,7 % vode in 5,3 % drugih snovi

  Odlikuje se tudi kot dodatek pri peki peciva.

  Priporočamo nakup kakovostnega medu, ki izvira iz okolja, v katerem bivate. Domači slovenski med je najbolje nabaviti neposredno pri čebelarju. Zaradi raznolikosti pokrajine je Slovenija prava zakladnica različnih vrst medu, med njimi so najbolj poznani cvetlični, kostanjev, akacijev, gozdni, smrekov in hojev.

  Zanimivosti:

  Čebele morajo za 1 kg medu obiskati do 2 milijona cvetov.

  Vsak naravni med se po določenem času shranjevanja strdi, to je pojav, ki mu rečemo kristalizacija medu in je za nekatere sorte medu znak kakovosti. Na ta način se med na naraven način konzervira za daljše obdobje, iz tega pojava pa izvira tudi staro slovensko ime za med, to je strd.

  19303

  5 drugih izdelkov v isti kategoriji:

  Mnenja kupcev

  Napiši svoje mnenje

  MED cvetlični ali gozdni 900 g

  Ekološki MED cvetlični ali gozdni 900 g

  Napiši svoje mnenje