Bufo Ekološko sezamovo olje 250 ml

    100% secure payments
    6,90 €
    Z DDV

     Ekološko  hladno stiskano sezamovo olje BUFO    ima izredno privlačen okus zato ga v kulinariki uporabljamo za kuhanje in peko, skratka za pripravo različnih vrst jedi. 

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    OSNOVNI PODATKI:   Ekološko, hladno stiskano sezamovo olje iz kontrolirane   ekološke  pridelave. 

    UPORABA: Sezamovo olje  Ima izredno privlačen okus zato ga v kulinariki uporabljamo za kuhanje in peko, skratka za pripravo različnih vrst jedi.   Ekološko  sezamovo olje vsebuje naravni oksidant sezamol.

    PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

    Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvalitete:

    zato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe. Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

    Obstaja širok asortima razpoložljivih materialov za embalažo od katerih pa mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin. Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Vidni spekter postane opazen našim očem, ko je bela svetloba speljana skozi stekleno prizmo. Istočasno svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki so nevidni našim očem in ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in UV-A.

    Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so sončnim žarkom izpostavljene še potem ko so dosegle svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite. Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno in v večini primerov ne more priti do izluženja strupenih snovi v živillo. Embalirano živilo v steklenicah ali kozarcih je najbolj varno pred negativnimi vplivi. Vendar je za zaščito živil pomebno izbrati pravilno barvo in sestavo steklenega materiala. Zato smo za naše izdelke izbrali le najboljše - Vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje žarkov UV-A in IR. UV svetloba je nevidna in visokoenergijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih v takšni embalaži hranimo.

    Sestavine: sezamovo olje iz kontrolirane   ekološke   pridelave

    Energijska vrednost 3760 kJ / 900 kcalMaščobe100 g- od tega nasičene maščobne kisline   18 gOgljikovi hidrati0 g- od tega sladkorji0 gPrehranske vlaknine0 gBeljakovine0 gSol0 g

    000797

    3 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Bufo Ekološko sezamovo olje 250 ml

     Ekološko  hladno stiskano sezamovo olje BUFO    ima izredno privlačen okus zato ga v kulinariki uporabljamo za kuhanje in peko, skratka za pripravo različnih vrst jedi. 

    Napiši svoje mnenje