• Na razprodaji!

Krišna, vir vsega zadovoljstva - Šrila Prabhupada (NOVO)

10,00 €
Z DDV

S to knjigo smo v slovenščini prvič izčrpno popisali te nenavadne dogodke, ki vas bodo z duhovnimi pustolovščinami in ljubezenskimi zgodbami brez dvoma očarali. Knjiga pa vam bo razodela tudi skrivnost o tem, kako stopiti na pot v duhovni svet, ki je onkraj prostora in časa. 

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

Yogiji, modreci in mistiki se že od nekdaj odrekajo posvetnim užitkom in v samoti meditirajo o Šri Krišni, Vsevišnji Božanski Osebnosti, da bi Ga uzrli vsaj za trenutek. Pred pet tisoč leti je ta isti Gospod Krišna (Krsna) sestopil iz transcendentalnega sveta, da bi na Zemlji razodel Svoje večne duhovne zabave, ki jih je veliki modrec Vyasadeva skrbno zabeležil v Bhagavata Purani. 

Na podlagi te Purane je Njegova božanska milost A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, najpomembnejši sodobni učitelj indijske kulture in filozofije, napisal strnjeno študijo, ki jo imate pred seboj, z naslovom Krišna, vir vsega zadovoljstva. S to knjigo smo v slovenščini prvič izčrpno popisali te nenavadne dogodke, ki vas bodo z duhovnimi pustolovščinami in ljubezenskimi zgodbami brez dvoma očarali. Knjiga pa vam bo razodela tudi skrivnost o tem, kako stopiti na pot v duhovni svet, ki je onkraj prostora in časa. 

Spremna beseda Georgea Harrisona (The Beatles)

 

Vsi iščemo KṚṢṆO, le da se nekateri tega ne zavedajo.

KṚṢṆA je BOG, Izvor vsega obstoječega, Vzrok vsega, kar je bilo, je in bo.

BOG je neomejen, zato ima veliko imen.

Alah, Buda, Jehova, Rama – Vsi so KṚṢṆA, vsi so ENO.

Bog ni abstrakten; v Sebi združuje osebni in brezosebni vidik. Kot VRHOVNA osebnost je VEČEN, BLAŽEN in poln VEDNOSTI. Kapljica vode iz oceana ima enake lastnosti kot sam ocean, naša zavest pa je po lastnostih enaka BOŽJI. Ker smo navezani na materialno energijo (na telo, čutne užitke, imetje, samopodobo itn.) in se z njo enačimo, je naša prava, DUHOVNA ZAVEST onesnažena, zato kakor umazano ogledalo ne more zrcaliti jasne podobe.

Naša vez z MINLJIVIM se je krepila skozi številna življenja. Minljivo telo, vrečo mesa in kosti, zamenjujemo za svoj pravi jaz, prepričani, da ni ničesar višjega.

Veliki SVETNIKI so bili od vekomaj živ dokaz, da je večno, trajno  ZAVEDANJE BOGA mogoče obuditi v vseh dušah, saj se v vsaki od njih skriva božanska narava.

Kṛṣṇa v Bhagavad-gīti (6.28) pravi: »Samoobvladan človek, ki stalno vadi yogo, se reši vseh materialnih nečistosti in v ljubečem transcendentalnem služenju Gospodu doseže najvišjo stopnjo popolne sreče.«

Z YOGO, znanstvenim postopkom spoznavanja BOGA (in SEBE), si očistimo zavest, jo zavarujemo pred nadaljnjim onesnaženjem in dosežemo popolnost, čisto VEDNOST in BLAŽENOST.

Če Bog obstaja, si Ga želim videti. Slepa vera brez dokaza je nesmiselna, toda z zavedanjem Kṛṣṇe in meditacijo lahko dejansko zaznamo BOGA. Lahko Ga vidimo, slišimo in se celo igramo z Njim. Mogoče zveni noro, toda Bog je zares tu, z nami.

Razni MOJSTRI nam priporočajo različne vrste joge: rājo, jñāno, haṭho, kriyo, karmo in bhakti.

SVAMI BHAKTIVEDANTA je, kot pove že njegovo ime, BHAKTI-yogī, kar pomeni, da je življenje posvetil VDANOSTI Bogu. Ker bhakta služi BOGU z vsako mislijo, besedo in DEJANJEM ter poje NJEGOVA sveta imena, se hitro začne zavedati Boga. Kdor poje

 

Hare Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa

Kṛṣṇa Kṛṣṇa, Hare Hare

Hare Rāma, Hare Rāma

Rāma Rāma, Hare Hare

 

se nedvomno začne zavedati KṚṢṆE. (Če ne verjamete, poskusite sami!)

Prosim vas, preberite knjigo o KṚṢṆI in prodrite v njeno globino. Prosim vas tudi, da se z YOGO (POVEZANOSTJO), ki osvobaja dušo, takoj srečate s svojim Bogom in tako pripomorete, da na svetu ZAVLADA MIR.

 

Apple Corps Ltd.

3 Savile Row

London W1

Gerrard 2772/3993

Telex Apcore London

000333

Podatki

Jezik :
Slovenščina

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Mnenja kupcev

Napiši svoje mnenje

Krišna, vir vsega zadovoljstva - Šrila Prabhupada (NOVO)

S to knjigo smo v slovenščini prvič izčrpno popisali te nenavadne dogodke, ki vas bodo z duhovnimi pustolovščinami in ljubezenskimi zgodbami brez dvoma očarali. Knjiga pa vam bo razodela tudi skrivnost o tem, kako stopiti na pot v duhovni svet, ki je onkraj prostora in časa. 

Napiši svoje mnenje