The Forbidden Archeologist

The Forbidden Archeologist

18,00 €
Z DDV

Ali je zgodovina človeštva res taka, kot so nas učili v šoli? Ali ima Darwin prav?
Zakaj so najdbe milijon let starih dokazov človeške prisotnosti založene v zakotnih omarah muzejev?

Količina
Zadnji izdelki v trgovini

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Prepovedana arheologija se nanaša na najdišča in predmete, ki nekako ne sodijo v človeško zgodovino. Lahko gre za odtise človeških stopinj, ki naj bi bile stare več milijonov let, ko človek naj ne bi obstajal, ali preprosto za predmete, ki opisujejo zgodovino nekoliko drugače in jih je splošna arheologija zavrgla kot prevare ali poskušala potisniti pod preprogo.

Med takšne predmete so sodile tudi kristalne lobanje iz popularnega pustolovskega filma. Kristalne lobanje so izdelane iz kremenjaka in naj bi nastale v času preden je Kolumb odkril Ameriko. Imele naj bi nadčloveške moči, vendar pa lahko dokaj z gotovostjo trdimo, da gre za prevaro, saj je bolj ali manj jasno, da so bile lobanje izdelane sredi 19. stoletja v Evropi.

Vendar pa ni vseh predmetov, ki so jih našli in sodijo med prepovedano arheologijo, tako lahko zavreči. Londonsko kladivo, recimo, je artefakt, narejen iz lesa in železa, staro pa naj bi bilo kar 500 milijonov let.

Še bolj skrivnostni so diski ljudstva Dropa, ki so jih našli na Kitajskem, preučevali v Sovjetski zvezi, nato pa so izginili. Obe državi (Rusija in Kitajska) zanikata njihov obstoj.

100020

Podatki

Jezik :
Angleščina

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

The Forbidden Archeologist https://atmarama.si/1998-large/the-forbidden-archeologist.jpg <p>Prepovedana arheologija se nanaša na najdišča in predmete, ki nekako ne sodijo v človeško zgodovino. Lahko gre za odtise človeških stopinj, ki naj bi bile stare več milijonov let, ko človek naj ne bi obstajal, ali preprosto za predmete, ki opisujejo zgodovino nekoliko drugače in jih je splošna arheologija zavrgla kot prevare ali poskušala potisniti pod preprogo.</p> <p>Med takšne predmete so sodile tudi kristalne lobanje iz popularnega pustolovskega filma. Kristalne lobanje so izdelane iz kremenjaka in naj bi nastale v času preden je Kolumb odkril Ameriko. Imele naj bi nadčloveške moči, vendar pa lahko dokaj z gotovostjo trdimo, da gre za prevaro, saj je bolj ali manj jasno, da so bile lobanje izdelane sredi 19. stoletja v Evropi.</p> <p>Vendar pa ni vseh predmetov, ki so jih našli in sodijo med prepovedano arheologijo, tako lahko zavreči. Londonsko kladivo, recimo, je artefakt, narejen iz lesa in železa, staro pa naj bi bilo kar 500 milijonov let.</p> <p>Še bolj skrivnostni so diski ljudstva Dropa, ki so jih našli na Kitajskem, preučevali v Sovjetski zvezi, nato pa so izginili. Obe državi (Rusija in Kitajska) zanikata njihov obstoj.</p> knjige 9780892133376 18 EUR in_stock