The Life of Madhvacarya - Purnaprajna Das

9,00 €
Z DDV

Madhvacarya je bila v otroštvu znan kot Vasudeva in  njemu je nekaj čudovitih zgodb. Govori se, da je Madhvacarya, ko je njegov oče nakopal številne dolgove, spremenil semena tamarinda v dejanske kovance, da jih je poplačal. Ko je bil star pet let, so mu ponudili sveto Brahmansko vrvico. Demon po imenu Maniman je živel blizu svojega bivališča v obliki kače in v petih letih je Madhvacarya ubil to kačo z prstom leve noge. Ko se je mama zelo jezila, bi se v enem skoku pojavil pred njo.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Misija Madhvacharyja je bila premagati zagovornike filozofije Mayavada Shankara in vzpostaviti njegovo filozofijo Dvaita-vada (dualizem) ali Tattva-vade. Srila Prabhupada je lepo opisal poslanstvo Madhvacharije v njegovem komentarju v Šri Chaitanya-charitamrita (Adi 7.110):

Namen razprav v Upanisadi in Vedanta-sutri je filozofsko ugotoviti osebnostno lastnost Absolutne resnice. Impersonalisti pa, da bi uveljavili svojo filozofijo, sprejmejo te razprave v smislu laksana-vrttija ali posrednih pomenov. Tako namesto da bi bili tattva-vada ali v iskanju Absolutne resnice, postanejo Mayavada ali prividni nad materialno energijo.

Ko je Šri Visnu Swami, eden od štirih Ačarij vaisnavskega kulta, predstavil svojo tezo o vsebini Suddhadvaita-vade, so takoj uporabili to filozofijo in poskušali vzpostaviti njihovo napredovanje-vado ali kevaladvaita-vado. Da bi premagal to kevaladvaita-vado, je Šri Ramanuja-karija predstavil svojo filozofijo kot visistadvaita-vado, Šri Madhva-karija pa je svojo filozofijo tattva-vade predstavila obema Mayavadis bec

100195

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

The Life of Madhvacarya - Purnaprajna Das https://atmarama.si/3621-large/the-life-of-madhvacarya-purnaprajna-das.jpg <p style="margin-top:0px;margin-bottom:1rem;color:#666666;font-family:Poppins, sans-serif;font-size:13px;background-color:#ffffff;">Misija Madhvacharyja je bila premagati zagovornike filozofije Mayavada Shankara in vzpostaviti njegovo filozofijo Dvaita-vada (dualizem) ali Tattva-vade. Srila Prabhupada je lepo opisal poslanstvo Madhvacharije v njegovem komentarju v Šri Chaitanya-charitamrita (Adi 7.110):</p> <p style="margin-top:0px;margin-bottom:1rem;color:#666666;font-family:Poppins, sans-serif;font-size:13px;background-color:#ffffff;">Namen razprav v Upanisadi in Vedanta-sutri je filozofsko ugotoviti osebnostno lastnost Absolutne resnice. Impersonalisti pa, da bi uveljavili svojo filozofijo, sprejmejo te razprave v smislu laksana-vrttija ali posrednih pomenov. Tako namesto da bi bili tattva-vada ali v iskanju Absolutne resnice, postanejo Mayavada ali prividni nad materialno energijo.</p> <p style="margin-top:0px;margin-bottom:1rem;color:#666666;font-family:Poppins, sans-serif;font-size:13px;background-color:#ffffff;">Ko je Šri Visnu Swami, eden od štirih Ačarij vaisnavskega kulta, predstavil svojo tezo o vsebini Suddhadvaita-vade, so takoj uporabili to filozofijo in poskušali vzpostaviti njihovo napredovanje-vado ali kevaladvaita-vado. Da bi premagal to kevaladvaita-vado, je Šri Ramanuja-karija predstavil svojo filozofijo kot visistadvaita-vado, Šri Madhva-karija pa je svojo filozofijo tattva-vade predstavila obema Mayavadis bec</p> knjige 9 EUR in_stock