Koriander_celi_CMS_100g

Koriander celi, CMS, 100g

1,50 €
Z DDV

Koriander je znan kot najbolj uporabna rastlina na svetu. Uporabljajo se njegovi listi in semena. Semena se lahko uporabljajo cela ali pa jih zmeljemo v prah. Ima prijeten, blag okus in ne prekrije okusa ostalih sestavin.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

UPORABA

- Koriander je nadvse uporabna rastlina, saj lahko njen zeleni del uporabljam kot zelišče, semena pa kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji.
- Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino.
- Zaradi sladkobne arome in pikantno-cvetličnega vonja se koriandrova semena uporabljajo tudi pri pripravi slaščic, kolačev in piškotov. Okus se odlično prepleta predvsem s cimetom, kardamomom, in ingverjem. V Angliji obstaja celo posebna mešanica sladkih začimb, s katero pripravljajo kolače in biskvite.
- Koriandrova semena se pogosto uporablja pri zelenjavnih jedeh in enolončnicah. Zelo dobro se ujame tudi z sadjem ( npr. jabolka, agrumi) in zelenjavo. Njegov okus se ujema tudi z ostalimi začimbami, zato je pogosta sestavina tujih začimbnih mešanic.
- Ali ste vedeli, da so mleta koriandrova semena pogosta sestavina raznovrstnih svetovno znanih začimbnih mešanic? Nepogrešljiva so pri pripravi ras el hanouta, harisse, hkmeli-suneli, pri curry mešanich.

KORIANDER SKOZI ZGODOVINO

Ta dišavna in zdravilna rastlina je doma v severni Afriki, Aziji, Severni Ameriki, Avstraliji in seveda v južnih delih Evrope. Da je njena pradomovina tudi Evropa, pričajo številne jamske poslikave, med drugim Altamira v Španiji, ki jo krasijo številne 10.000–12.000 let stare poslikave, in da so jo naši predniki že tako zgodaj odkrili, potrjujejo sanskrtski zapisi, našli so jo tudi v grobnicah faraonov, ohranjena je sumerska klinopisna ploščica z receptom za juho s koriandrom, kot zdravilno in začimbno rastlino jo najdemo na egipčanskih papirusnih zvitkih, v starem testamentu, celo Babilonci so koriander gojili na svojih lepo urejenih visečih vrtovih, vrtove pa je krasil tudi Starim Grkom in Rimljanom. Iz tega lahko sklepamo, da je njegova pradomovina prav vzhodno Sredozemlje, saj iz tega področja izvirajo arheološke najdbe, ki so nastale v kameni, bronasti in železni dobi pa vse do antike.

Koriander celi 100 gr.

Poreklo: Indija. Lahko vsebuje sledi oreščkov.

Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži

Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana

www.atmarama.si

9103

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Koriander celi, CMS, 100g https://atmarama.si/2455-large/koriander-celi-100g.jpg <h2>UPORABA</h2> <p>- Koriander je nadvse uporabna rastlina, saj lahko njen zeleni del uporabljam kot zelišče, semena pa kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji.<br />- Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino.<br />- Zaradi sladkobne arome in pikantno-cvetličnega vonja se koriandrova semena uporabljajo tudi pri pripravi slaščic, kolačev in piškotov. Okus se odlično prepleta predvsem s cimetom, kardamomom, in ingverjem. V Angliji obstaja celo posebna mešanica sladkih začimb, s katero pripravljajo kolače in biskvite.<br />- Koriandrova semena se pogosto uporablja pri zelenjavnih jedeh in enolončnicah. Zelo dobro se ujame tudi z sadjem ( npr. jabolka, agrumi) in zelenjavo. Njegov okus se ujema tudi z ostalimi začimbami, zato je pogosta sestavina tujih začimbnih mešanic.<br />- Ali ste vedeli, da so mleta koriandrova semena pogosta sestavina raznovrstnih svetovno znanih začimbnih mešanic? Nepogrešljiva so pri pripravi ras el hanouta, harisse, hkmeli-suneli, pri curry mešanich.</p> <p></p> <h2>KORIANDER SKOZI ZGODOVINO</h2> <p>Ta dišavna in zdravilna rastlina je doma v severni Afriki, Aziji, Severni Ameriki, Avstraliji in seveda v južnih delih Evrope. Da je njena pradomovina tudi Evropa, pričajo številne jamske poslikave, med drugim Altamira v Španiji, ki jo krasijo številne 10.000–12.000 let stare poslikave, in da so jo naši predniki že tako zgodaj odkrili, potrjujejo sanskrtski zapisi, našli so jo tudi v grobnicah faraonov, ohranjena je sumerska klinopisna ploščica z receptom za juho s koriandrom, kot zdravilno in začimbno rastlino jo najdemo na egipčanskih papirusnih zvitkih, v starem testamentu, celo Babilonci so koriander gojili na svojih lepo urejenih visečih vrtovih, vrtove pa je krasil tudi Starim Grkom in Rimljanom. Iz tega lahko sklepamo, da je njegova pradomovina prav vzhodno Sredozemlje, saj iz tega področja izvirajo arheološke najdbe, ki so nastale v kameni, bronasti in železni dobi pa vse do antike.</p> <p></p> <p>Koriander celi 100 gr.</p> <p>Poreklo: Indija. Lahko vsebuje sledi oreščkov.</p> <p>Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži</p> <p>Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana</p> <p>www.atmarama.si</p> <p></p> zacimbe 1.5 EUR in_stock