TOČENI KOSTANJEV MED 900G

  12,50 €
  Z DDV

  Kostanjev med pridelajo čebele z nabiranjem cvetnega prahu in medičine na drevesu pravega kostanja.

  Količina
  Na zalogi

   

  Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

   

  Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

   

  Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

  OpisKostanjev med pridelajo čebele z nabiranjem cvetnega prahu in medičine na drevesu pravega kostanja. Prepoznamo ga po rdečkasto rjavi barvi in nekoliko grenkem okusu, ki je posledica vsebnosti velike količine kostanjevega cvetnega prahu, kar mu daje posebno vrednost. Zaradi značilne arome je nepogrešljiv pri peki peciva. Pridelan je v Sloveniji na obronkih Haloz in Pohorja.

  Med ima certifikat višje kakovosti SMGO- Slovenski med z geografsko označbo.
  Temperatura za hranjenjesobna temperatura
  Povprečna hranilna vrednostna
  100,00 g
  Energijska vrednost
  kcal
  340,00
  Maščobe
  0,00 g
  od tega nasičene maščobe
  0,00 g
  Ogljikovi hidrati
  0,00 g
  od tega sladkorji
  0,00 g
  Navodila za uporaboHraniti pri sobni temperaturi. Naravni med kristalizira, ponovno se utekočini s segrevanjem do 40 stopinj C in pri tem ohrani vse svoje lastnosti.
  Neto količina900g
  Kontakt:
  ADELA PISLAK BALI S.P.

  Med je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane na rastlinah, temu dodajo izločke lastnih žlez, vse skupaj zgostijo in shranijo v pokritih celicah satovja. Vsebuje približno 40 % sadnega sladkorja (fruktoze), 34 % grozdnega sladkorja (glukoze), 1-4 % trsnega sladkorja, 17,7 % vode in 5,3 % drugih snovi  Odlikuje se tudi kot dodatek pri riporočamo nakupu kakovostnega medu, ki izvira iz okolja, v katerem bivate. Domači slovenski med je najbolje nabaviti neposredno pri čebelarju. Zaradi raznolikosti pokrajine je Slovenija prava zakladnica različnih vrst medu, med njimi so najbolj poznani cvetlični, kostanjev, akacijev, gozdni, smrekov in hojev.  Zanimivosti: Čebele morajo za 1 kg medu obiskati do 2 milijona cvetov.   Vsak naravni med se po določenem času shranjevanja strdi, to je pojav, ki mu rečemo kristalizacija medu in je za nekatere sorte medu znak kakovosti. Na ta način se med na naraven način konzervira za daljše obdobje, iz tega pojava pa izvira tudi staro slovensko ime za med, to je strd.  

  001122

  6 drugih izdelkov v isti kategoriji:

  Mnenja kupcev

  Napiši svoje mnenje

  TOČENI KOSTANJEV MED 900G

  Kostanjev med pridelajo čebele z nabiranjem cvetnega prahu in medičine na drevesu pravega kostanja.

  Napiši svoje mnenje