BIO_Kvinoja_500g

Bio Kvinoja, 500g

4,90 €
Z DDV

Kvinoja je starodavna rastlina, ki ji štejemo k žitom na podoben način kot ajdo, čeprav botanično mednje ne sodi. Semena so nekoliko podobna prosu, le da so bolj ploščata. Izrazit in malce dimljen okus kvinoje popestri jedi. Kvinojo se uporablja kot prilogo namesto testenin, lahko pa nadomesti tudi skoraj vse žitarice na jedilniku.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

Sestavine: Kvinoja iz kontrolirane ekološke pridelave.

Kljub skrbnemu čiščenju pakirne linije lahko vsebuje sledi: indijskih oreškov, mandljev, arašidov, lešnikov, sezamovih semen, soje in drugih žit z glutenom.


OSNOVNI PODATKI: BIO bela kvinoja BUFO ORGANIC (Chenopodium quinoa) zveni kot popolnoma nov, eksotičen izdelek, vendar temu ni tako, saj jo že več kot 5000 let pridelujejo v visokogorjih Južne Amerike. Inki imenujejo kvinojo 'mati vseh žit'.


UPORABA: Kvinojo lahko uporabimo kot nadomestek riža ali samo kot dodatek k rižotam. Iz kvinoje lahko skuhamo odlične zelenjavne juhe ali jo uporabimo kot prilogo drugim jedem. Iz kvinojine moke lahko pripravimo kruh ali pa naredimo slastne palačinke.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Vodo zavremo, solimo in dodamo kvinojo v razmerju 1:2 (kvinoja:voda). Kuhamo na zmernem ognju cca 20 minut oz. dokler se ne zgosti. Začinimo po okusu.

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.


Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost     1672kJ/396kcal
Maščobe     6,6 g
- od tega nasičene maščobe  
    0,7g
Ogljikovi hidrati     68,1g
- od tega sladkorji     0 g
Prehranske vlaknine     6,4 g
Beljakovine     13 g
Sol     0 g


BUFO EKO d.o.o.
Aškerčeva ulica 14, Celje, 3000 Celje

000204

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Mnenja

Napišite svoje mnenje

Bio Kvinoja, 500g

Kvinoja je starodavna rastlina, ki ji štejemo k žitom na podoben način kot ajdo, čeprav botanično mednje ne sodi. Semena so nekoliko podobna prosu, le da so bolj ploščata. Izrazit in malce dimljen okus kvinoje popestri jedi. Kvinojo se uporablja kot prilogo namesto testenin, lahko pa nadomesti tudi skoraj vse žitarice na jedilniku.

Napišite svoje mnenje