Bio amarant 500 g

    3,20 €
    Z DDV

    Amarant iz  pridelave. Izvira iz Mehike kjer mu pravijo 'azteško zlato'. Kot kvinojo ga lahko pripravljamo na najrazličnejše načine, odličen pa je kot zakuha za vse vrste juh.

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.

    OSNOVNI PODATKI: Amarant ali ščir je prastaro psevdožito (tako kot ajda, kvinoja in proso), ki po barvi in obliki spominja na proso. Azteki in Inki naj bi ga za prehrano gojili že pred osem tisoč leti. V Mehiki mu pravijo Azteško zlato. Amarant (Amaranthus L.) ni trava, kot so prava žita, ampak spada v družino ščirovk. Je enoletnica , po svetu ga gojijo kot žitarico, listato zelenjavo in celo kot okrasno rastlino.

    UPORABA: Amarant lahko uporabljamo podobno kot proso ali kvinojo. Odličen je v sladicah in kašah, v slanih in sladkih jedeh ali kot zakuha za vse vrste juh. Z amarantom lahko skuhamo odlično rižoto ali ga uporabimo v solatah, predjedeh ali prilogah. Iz njega lahko naredimo tudi pokovko, vendar moramo biti previdni, da se zrna ne zažgejo, saj so veliko manjša od koruznih.

    PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

    Sestavine: amarant iz kontrolirane ekološke pridelave

    Kljub skrbnemu čiščenju pakirne linije lahko vsebujejo sledi: indijskih oreškov, mandljev, arašidov, lešnikov, sezamovih semen, soje in dugih žit z glutenom.

    Povprečna hranilna vrednost na 100g:

    Energijska vrednost 1658kJ/393kcal      

    Maščobe  7 g

    - od tega nasičene maščobe 1,5 g

    Ogljikovi hidrati 65 g

    - od tega sladkorji 1,7 g

    Prehranske vlaknine 7 g

    Beljakovine 14 g

    Sol 0,01 g

    BUFO EKO d.o.o.

    Aškerčeva ulica 14, Celje, 3000 Celje

    000747

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Bio amarant 500 g

    Amarant iz  pridelave. Izvira iz Mehike kjer mu pravijo 'azteško zlato'. Kot kvinojo ga lahko pripravljamo na najrazličnejše načine, odličen pa je kot zakuha za vse vrste juh.

    Napiši svoje mnenje