BIO_Kvinoja_500g

BIO Kvinoja, 500g

4,90 €
Z DDV

Kvinoja je starodavna rastlina, ki ji štejemo k žitom na podoben način kot ajdo, čeprav botanično mednje ne sodi. Semena so nekoliko podobna prosu, le da so bolj ploščata. Izrazit in malce dimljen okus kvinoje popestri jedi. Kvinojo se uporablja kot prilogo namesto testenin, lahko pa nadomesti tudi skoraj vse žitarice na jedilniku.

Kvinoja je bogat in uravnotežen vir hranilnih snovi.
- Je želodcu prijazna.
Vsestransko živilo.
- Idealno živilo za poletne dni.
- Odlična za naše najmlajše.

Količina
Na zalogi

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

KVINOJA JE BOGAT IN URAVNOTEŽEN VIR HRANILNIH SNOVI

Poleg posebne kombinacije beljakovin, vsebuje kvinoja tudi sladkor, škrob, olje, minerale, vlaknine in vitamine.

KVINOJA JE ŽELODCU PRIJAZNA

- Je lahka, okusna in lahko prebavljiva.
- Se ne lepi in ni težka za želodec kot ostala žita.
- Ima tudi poseben, a odličen okus.

VSESTRANSKO ŽIVILO

- Vsestranska je ravno zaradi tega, saj lahko nadomesti skoraj vse žitarice v različnih jedeh.
- Je zelo okusna tako, kot samostojna jed, ali kot priloga oziroma sestavina kakšne jedi (npr. v juhi, glavni jedi, solati,…)

IDEALNO ŽIVILO ZA POLETNE DNI

- Kljub temu, da marsikomu žitarice ustrezajo predvsem v hladni polovici leta, pa je ima kvinoja ravno obratni učinek.
- Zaradi svoje lahkosti in posledične lahke prebavljivosti je idealna za pripravo hladnih jedi, ki še kako pašejo v jedilnik v poletnem času.
- Preprosta za kuhati, saj nam priprava jedi iz kvinoje vzame največ 15 minut časa.

ODLIČNA ZA NAŠE NAJMLAJŠE

Ker je kvinoja odličen vir hranilnih snovi, je idealna tudi za otroke in dojenčke.

KVINOJA V KUHINJI

Kvinojo moramo pred samo uporabo temeljito sprati na cedilu in jo nekajkrat preliti z vročo vodo, da speremo morebitne ostanke saponinov. V kolikor želite kvinojo samo skuhati, mora biti razmerje vode 1:2,5. Velikost zrna se med samim kuhanje znatno poveča, tudi do 4 krat. Kuhano zrno je prozorno z malce nenavadnim zunanjim obročem. Kvinojo na zmernem ognju kuhanmo cca 15 minut in nato pustimo stati še 5 minut, da nabrekne do konca.

IZVOR

Kljub temu, da se je kvinoja na trg razširila šele v zadnjem času, pa so jo poznali in uporabljali že stari Inki. To starodavno ljudstvo jo je namreč že pred 3000 leti gojilo na terasastih poljih v Peruju, Andih, Čilu in Boliviji. In tudi še danes jo na teh območjih gojijo tamkajšnji prebivalci. Inki so kvinojo svoj čas poimenovali kar mati vseh semen in jo zaradi bogate hranilne vrednosti, tudi častila kar po božje. Kako je to potekalo? Inkovski poglavar je ob solsticiju, vsako leto z zlato žlico posadil seme kvinoje. Rastlina je bila v tistih časih res čaščena in z njo so ravnali nadvse gospodarno.  Zrna kvinoje so zmleli v moko za kruh, piškote, palačinke in puding, uporablja pa se lahko tudi za zgoščevanje omak. Listi kvinoje so se uporabljali kot zelenjava, stebla pa so porabili za kurjavo.

000204

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

BIO Kvinoja, 500g https://atmarama.si/2437-large/bio-kvinoja-500g.jpg <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>KVINOJA JE BOGAT IN URAVNOTEŽEN VIR HRANILNIH SNOVI</span></h2> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>Poleg posebne kombinacije beljakovin, vsebuje kvinoja tudi sladkor, škrob, olje, minerale, vlaknine in vitamine.</span></p> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"></p> <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>KVINOJA JE ŽELODCU PRIJAZNA</span></h2> <p><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Je lahka, okusna in lahko prebavljiva.</span><br /><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Se ne lepi in ni težka za želodec kot ostala žita.</span><br /><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Ima tudi poseben, a odličen okus.</span></p> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"></p> <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>VSESTRANSKO ŽIVILO</span></h2> <p><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Vsestranska je ravno zaradi tega, saj lahko nadomesti skoraj vse žitarice v različnih jedeh.</span><br /><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Je zelo okusna tako, kot samostojna jed, ali kot priloga oziroma sestavina kakšne jedi (npr. v juhi, glavni jedi, solati,…)</span></p> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"></p> <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>IDEALNO ŽIVILO ZA POLETNE DNI</span></h2> <p><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Kljub temu, da marsikomu žitarice ustrezajo predvsem v hladni polovici leta, pa je ima kvinoja ravno obratni učinek.</span><br /><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Zaradi svoje lahkosti in posledične lahke prebavljivosti je idealna za pripravo hladnih jedi, ki še kako pašejo v jedilnik v poletnem času.</span><br /><span style="font-size:18px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';">- Preprosta za kuhati, saj nam priprava jedi iz kvinoje vzame največ 15 minut časa.</span></p> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"></p> <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>ODLIČNA ZA NAŠE NAJMLAJŠE</span></h2> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>Ker je kvinoja odličen vir hranilnih snovi, je idealna tudi za otroke in dojenčke.</span></p> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"></p> <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>KVINOJA V KUHINJI</span></h2> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>Kvinojo moramo pred samo uporabo temeljito sprati na cedilu in jo nekajkrat preliti z vročo vodo, da speremo morebitne ostanke saponinov. V kolikor želite kvinojo samo skuhati, mora biti razmerje vode 1:2,5. Velikost zrna se med samim kuhanje znatno poveča, tudi do 4 krat. Kuhano zrno je prozorno z malce nenavadnim zunanjim obročem. Kvinojo na zmernem ognju kuhanmo cca 15 minut in nato pustimo stati še 5 minut, da nabrekne do konca.</span></p> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"></p> <h2 style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>IZVOR</span></h2> <p style="margin:0px auto 26px;color:#222222;font-family:'Source Sans Pro';font-size:18px;background-color:#ffffff;"><span>Kljub temu, da se je kvinoja na trg razširila šele v zadnjem času, pa so jo poznali in uporabljali že stari Inki. To starodavno ljudstvo jo je namreč že pred 3000 leti gojilo na terasastih poljih v Peruju, Andih, Čilu in Boliviji. In tudi še danes jo na teh območjih gojijo tamkajšnji prebivalci. Inki so kvinojo svoj čas poimenovali kar mati vseh semen in jo zaradi bogate hranilne vrednosti, tudi častila kar po božje. Kako je to potekalo? Inkovski poglavar je ob solsticiju, vsako leto z zlato žlico posadil seme kvinoje. Rastlina je bila v tistih časih res čaščena in z njo so ravnali nadvse gospodarno.  Zrna kvinoje so zmleli v moko za kruh, piškote, palačinke in puding, uporablja pa se lahko tudi za zgoščevanje omak. Listi kvinoje so se uporabljali kot zelenjava, stebla pa so porabili za kurjavo.</span></p> semena-strocnice-zita 4.9 EUR in_stock