SCHANI Mung dal 1kg - (rumena razpolovljena leča)
Oluščen in razpolovljen moong dal fižol ima oreščkast, blag okus. Dobro začinjen je idealen za klasične dale, juhe ali solate. Skupaj z basmati rižem se uporablja za jed kitri, hranljivo in lahko jed.
Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer pa 4€ oz 1€ dodatno ob plačilu po povzetju.
Fižol mungo spada v red stročnic, njegovi predniki pa prihajajo iz prostranih step Mongolije.
Svojo vlogo, počasi a vztrajno, dobiva tudi v kuhinjah Zahoda.
Mungo dal je obdelan fižol mungo, kateremu so odstranili zeleno lupino, rumeno sredico pa razpolovili. Odličen je za pripravo zelenjavnih juh in karijev.
Uporablja se tako za pripravo slanih jedi kot tudi sladic.
Mung grah se lahko je kot samostojna jed, ali kombiniran z rižem, kar tvori kitri (khichari), ali kombiniran z zelenjavo v najrazličnejših juhah in enolončnicah, ali zmlet v moko iz katere se naredi čips, ki se mu reče papadam, ali pa se dalovo moko doda v maso za kruh.
Kurkuma, kumin, suhi ingver, in koriander so najpogostejše začimbe za boljši sinergijski učinek jedi. Vse začimbe prav tako dobite v naši trgovini.
Moong dal(rumena razpolovljena leča)
Neto količina: 1 kg. Poreklo: Indija.
Uporabno najmanj do: na embalaži spredaj.
Lahko vsebuje sledi oreščkov, zelene, gorčice in glutena.
Hraniti v nepredušni posodi, v hladnem in suhem prostoru.
Obvezno toplotno obdelati 3 min. na 60°.
Pakira: CMS Wholesale company srl,
Via Padana Superiore, 40/42, Castegnato, Italija
Distributer za Slovenijo: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, Ljubljana
Povprečna hranilna vrednost na 100 g: Energijska vrednost 891 KJ/213 kcal, maščobe 1 g, od tega nasičene maščobne kisline 0 g, ogljikovi hidrati 36 g, od tega sladkorji 4,1 g, prehranske vlaknine 10 g, beljakovine 22 g, sol 0 g.