BIO rdeča leča - 500 g

2,70 €
Z DDV

Rdeča leča odlična je za pripravo raznih zelenjavnih juh in pirejev.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Leča je stročnica, ki izvira iz Azije in spada med najstarejše kulturne rastline. Gojiti so jo začeli pred 10.000 leti, v času začetkov poljedeljstva. Rastlina za rast ni preveč zahtevna in uspeva v toplih in vročih območjih, kjer ne potrebuje veliko vode. Steblo rastline je poraslo s kratkimi dlačicami, zelene ali vijoličaste barve. Rastlina zraste 25 do 50 cm visoko in razvije cvetove lepe bele barve z vijoličnimi žilami. Strok je kratek, v njem pa so 1 do 3 semena.

UPORABA: Rdeča leča je odlična za pripravo raznih zelenjavnih juh, pirejev, prilog, mogoče jo je uporabiti v namazih in raznih solatah.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Lečo damo v hladno vodo, ko zavre kuhamo še 13-15minut. Solimo šele ko voda zavre.

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: Rdeča leča iz kontrolirane ekološke pridelave.

000602

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

BIO rdeča leča - 500 g https://atmarama.si/3821-large/bio-rdeča-leča-500-g-.jpg <p>Leča je stročnica, ki izvira iz Azije in spada med najstarejše kulturne rastline. Gojiti so jo začeli pred 10.000 leti, v času začetkov poljedeljstva. Rastlina za rast ni preveč zahtevna in uspeva v toplih in vročih območjih, kjer ne potrebuje veliko vode. Steblo rastline je poraslo s kratkimi dlačicami, zelene ali vijoličaste barve. Rastlina zraste 25 do 50 cm visoko in razvije cvetove lepe bele barve z vijoličnimi žilami. Strok je kratek, v njem pa so 1 do 3 semena.</p> <p></p> <p>UPORABA: Rdeča leča je odlična za pripravo raznih zelenjavnih juh, pirejev, prilog, mogoče jo je uporabiti v namazih in raznih solatah.</p> <p></p> <p>PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Lečo damo v hladno vodo, ko zavre kuhamo še 13-15minut. Solimo šele ko voda zavre.</p> <p></p> <p>Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.</p> <p></p> <p><em>Sestavine: Rdeča leča iz kontrolirane ekološke pridelave.</em></p> vsi-produkti 2.7 EUR in_stock