Kumin v prahu, CMS, 1kg

10,00 €
Z DDV

Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalski kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

UPORABA V KUHINJI

Semena kumina s pridom uporabljamo za začinjanje različnih jedi. Odlično se na primer podajo k rženemu kruhu, zeljnatim jedem, sirom, juham, kuhanim jabolkom.  Liste kumine lahko dodajamo solatam in juham, njihov okus pa spominja na peteršilj in koper.

ZGODOVINA

Iz starih zapisov sledi, da je kumin najstarejša začimba na našem ozemlju. Najdena je med izkopaninami iz kamene dobe v koliščarskih naseljih ob Bodenskem jezeru. Tudi širom Evrope domuje že tisočletja, tako tudi v zahodni Aziji in Severni Afriki. Dobro so jo poznali v Egiptu, gojili so jo tudi Rimljani. Za časa vladavine Karla Velikega so jo obvezno morali gojiti na vseh samostanskih vrtovih, in v starih bukvah oziroma samostanskih zapisih govorijo o njeni zdravilni moči. Verjetno iz tega izhaja tudi navada v srednjem veku, ko so po dvorcih vladarjev po kosilu postregli s kandirano kumino. Zdravilne lastnosti kumina je začelo izkoriščati tudi ljudsko zdravilstvo.

Kumin v prahu  

Neto količina 1 kg

Poreklo: Indija.

Lahko vsebuje sledi oreščkov, zelene in glutena.

Obvezno toplotno obdelati 3 min. na 60°.

Uporabno najmanj do: na embalaži spredaj.

Hraniti v nepredušni posodi, v hladnem in suhem prostoru.

Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, Ljubljana 

000057

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Kumin v prahu, CMS, 1kg https://atmarama.si/4422-large/kumin-v-prahu-cms-1kg.jpg <p>UPORABA V KUHINJI</p> <p>Semena kumina s pridom uporabljamo za začinjanje različnih jedi. Odlično se na primer podajo k rženemu kruhu, zeljnatim jedem, sirom, juham, kuhanim jabolkom.  Liste kumine lahko dodajamo solatam in juham, njihov okus pa spominja na peteršilj in koper.</p> <p>ZGODOVINA</p> <p>Iz starih zapisov sledi, da je kumin najstarejša začimba na našem ozemlju. Najdena je med izkopaninami iz kamene dobe v koliščarskih naseljih ob Bodenskem jezeru. Tudi širom Evrope domuje že tisočletja, tako tudi v zahodni Aziji in Severni Afriki. Dobro so jo poznali v Egiptu, gojili so jo tudi Rimljani. Za časa vladavine Karla Velikega so jo obvezno morali gojiti na vseh samostanskih vrtovih, in v starih bukvah oziroma samostanskih zapisih govorijo o njeni zdravilni moči. Verjetno iz tega izhaja tudi navada v srednjem veku, ko so po dvorcih vladarjev po kosilu postregli s kandirano kumino. Zdravilne lastnosti kumina je začelo izkoriščati tudi ljudsko zdravilstvo.</p> <p></p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;"><b>Kumin v prahu  </b></p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Neto količina 1 kg<b></b></p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Poreklo: Indija.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Lahko vsebuje sledi oreščkov, zelene in glutena.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Obvezno toplotno obdelati 3 min. na 60°.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Uporabno najmanj do: na embalaži spredaj.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Hraniti v nepredušni posodi, v hladnem in suhem prostoru.</p> <p class="MsoNormal" style="margin:0px;color:#222222;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:small;background-color:#ffffff;">Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, Ljubljana </p> zacimbe 10 EUR in_stock