Kajenski poper BIO v prahu 125 g

  100% secure payments
  9,00 €
  Z DDV

  kajenski poper v prahu iz ekološke pridelave

  Količina
  Na zalogi

   

  Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

   

  Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

   

  Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

  Ime

  Kajenski poper

  Opis

  Kajenski poper izvira iz Južne Amerike. V Evropo so ga prinesli španski osvajalci, zaradi nezahtevne pridelave pa je postal še posebno priljubljen v južni in jugovzhodni Aziji in se tako globoko zasidral v njihovo kulinariko. Čeprav ga poimenujemo kot poper, nima s poprom nič skupnega, razen ostrine. Kajenski poper je pravzaprav mešanica različnih vrst plodov čilija, ki jih posušijo in zmeljejo v prah. Posušeni kajenski poper je milejši od svežega, vendar se med kuhanjem te razlike bistveno zmanjšajo. Kajenski poper je tudi pomembna sestavina čilija, tabaska in drugih indijskih začimbnih mešanic.

  Uporaba

  Uporabljamo ga v različnih zelenjavnih jedeh. Nepogrešljiv je v azijski kuhinji in kuhinji Latinske Amerike, saj daje jedem poseben okus in ostrino. Dodajamo ga raznim omakam in marinadam. Če ga uporabljamo med kuhanjem, ga vedno dodamo na koncu, saj v nasprotnem primeru lahko razvije grenak okus. Kdor ni navajen pekoče hrane, naj ga odmerja s previdnostjo – postopno dodajanje.

  Snov, ki povzroča pekoč okus se imenuje kapsaicin, ki ima vrsto zdravilnih učinkov. S  Scovillovo enoto na lestvici označujemo pikantnost glede na vsebnost kapsaicina, ki je pravzaprav alkaloid, zaradi katerega čili ''peče''. Le-ta namreč pošilja našim možganom enako sporočilo, ki ga dobimo, ko zaužijemo nekaj vročega. S kajenskim poprom tako lajšamo in odpravljamo določene težave, in sicer dokazano pomaga pri prebavi, saj pospešuje presnovo, pospešuje tudi  cirkulacijo krvi in potenje, v veliko pomoč pa nam je lahko tudi pri težavah z dihali. Vsebuje veliko vitamina C, zato je odličen pri prehladu in gripi. Poleg tega krepi imunski sistem, deluje protivnetno in protibakterijsko.

  Če ga dodamo v čaj, nas ogreje in prežene depresijo. Kajenski poper pomaga tudi pri hujšanju, saj uživanje kajenskega popra pri zajtrku vodi k manjšemu vnosu kalorij čez dan.

  Naš kajenski poper je odlične kakovosti in iz ekološke pridelave.

  Stopnja pikantnosti

  Čeprav kajenskemu popru po Scovillovi lestvici mu pripisujemo 30 000 do 50 000 enot, je naš nekoliko blažji, zato ga na lestvici od 1 do 10 ocenjujemo kot 6/10.

  Shranjevanje

  Shranjujemo v suhem, temnem in hladnem prostoru. Poskrbimo, da je vrečka ali šatulja dobro zaprta.

  Pakiranje

  Nepredušna vrečka z zadrgo ali šatulja, kjer izdelek ohrani vso svežino in aromo. Embalaža ščiti pred svetlobo in zrakom, saj je sestavljena iz več slojev zaščite, ki ohranjajo lastnosti vsebine.

  Embalaža je zelo praktična in omogoča recikliranje.

  Poreklo

  Indija

  000953

  16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

  Mnenja kupcev

  Napiši svoje mnenje

  Kajenski poper BIO v prahu 125 g

  kajenski poper v prahu iz ekološke pridelave

  Napiši svoje mnenje