KARDAMOM CARDAMOM ZELENI 50G

Kardamom zeleni celi - 50g

4,40 €
Z DDV

Kardamom je zelo aromatična začimba, ki lepo pogreje. 

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Zaradi svojega okusa se prilega tako k sladkim kot tudi k pikantnim jedem. Odličen je v kombinaciji s hruškami, jabolki, pomarančami, stročnicami in korenasto zelenjavo. Uporablja pa se tudi za odišavljenje različnih hladnih in toplih napitkov, v pecivih, sladkem kruhu itd.

Kratek opis:

50 g

Elettaria cardamomum L. maton

Kardamom sodi v družino ingverja (Latinsko: Zingiberaceae). Vrst  te  začimbe poznamo več, zeleni kardamom pa je znan tudi kot »pravi kardamom«. Prihaja iz predelov jugovzhodne Azije. Okus je močen, oster, zeliščen in limonast. Nekateri ga opisujejo kot kombinacijo ingverja in cimeta.

UPORABA: biryaniji, večina severnoindijskih karijev ter mnogotere sladke in slane jedi.

NE uživajte surovega izdelka. 

POREKLO: Indija

19596

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Kardamom zeleni celi - 50g https://atmarama.si/4047-large/kardamom-zeleni-celi-50g.jpg <div class="box-collateral-content"> <div class="std"> <p>Zaradi svojega okusa se prilega tako k sladkim kot tudi k pikantnim jedem. Odličen je v kombinaciji s hruškami, jabolki, pomarančami, stročnicami in korenasto zelenjavo. Uporablja pa se tudi za odišavljenje različnih hladnih in toplih napitkov, v pecivih, sladkem kruhu itd.</p> <p>Kratek opis:</p> <p>50 g</p> <p>Elettaria cardamomum L. maton</p> <p>Kardamom sodi v družino ingverja (Latinsko: Zingiberaceae). Vrst  te  začimbe poznamo več, zeleni kardamom pa je znan tudi kot »pravi kardamom«. Prihaja iz predelov jugovzhodne Azije. Okus je močen, oster, zeliščen in limonast. Nekateri ga opisujejo kot kombinacijo ingverja in cimeta.</p> <p>UPORABA: biryaniji, večina severnoindijskih karijev ter mnogotere sladke in slane jedi.</p> <p>NE uživajte surovega izdelka. </p> <p>POREKLO: Indija</p> </div> </div> zacimbe 4.4 EUR in_stock