Kumina_cela_CMS_100g

Kumina cela, CMS, 100g

2,00 €
Z DDV

Kumina je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

UPORABA V KUHINJI

Semena kumine s pridom uporabljamo za začinjanje različnih jedi. Odlično se na primer podajo k rženemu kruhu, zeljnatim jedem, sirom, juham, kuhanim jabolkom. Liste kumine lahko dodajamo solatam in juham, njihov okus pa spominja na peteršilj in koper.

ZGODOVINA

Iz starih zapisov sledi, da je kumina (Carum carvi) najstarejša začimba na našem ozemlju. Najdena je med izkopaninami iz kamene dobe v koliščarskih naseljih ob Bodenskem jezeru. Tudi širom Evrope domuje že tisočletja, tako tudi v zahodni Aziji in Severni Afriki. Dobro so jo poznali v Egiptu, gojili so jo tudi Rimljani. Za časa vladavine Karla Velikega so jo obvezno morali gojiti na vseh samostanskih vrtovih, in v starih bukvah oziroma samostanskih zapisih govorijo o njeni zdravilni moči. Verjetno iz tega izhaja tudi navada v srednjem veku, ko so po dvorcih vladarjev po kosilu postregli s kandirano kumino. Zdravilne lastnosti kumine je začelo izkoriščati tudi ljudsko zdravilstvo. Kumini so v tem času pripisovali tudi magično moč varovanja pred čarovnicami in pred nezvestobo, zato so jo obvezno uporabljali pri sestavi najrazličnejših ljubezenskih napojev.

Kumin celi 100 g Poreklo:Indija. Lahko vsebuje sledi oreščkov.Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži. Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, Ljubljana. Hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost  375 kcal: Ogljikovi hidrati 44,24g, Beljakovine 17,81g, Maščobe 22,27 g, natrij 168m g, sladkorji 2,25 g,  Vlaknine 10,5 g. Pred uporabo kuhati 3 min na 60 st

9111

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Kumina cela, CMS, 100g https://atmarama.si/3497-large/cms-kumin-celi-100g.jpg <h2>UPORABA V KUHINJI</h2> <p>Semena kumine s pridom uporabljamo za začinjanje različnih jedi. Odlično se na primer podajo k rženemu kruhu, zeljnatim jedem, sirom, juham, kuhanim jabolkom. Liste kumine lahko dodajamo solatam in juham, njihov okus pa spominja na peteršilj in koper.</p> <p></p> <h2>ZGODOVINA</h2> <p>Iz starih zapisov sledi, da je kumina (Carum carvi) najstarejša začimba na našem ozemlju. Najdena je med izkopaninami iz kamene dobe v koliščarskih naseljih ob Bodenskem jezeru. Tudi širom Evrope domuje že tisočletja, tako tudi v zahodni Aziji in Severni Afriki. Dobro so jo poznali v Egiptu, gojili so jo tudi Rimljani. Za časa vladavine Karla Velikega so jo obvezno morali gojiti na vseh samostanskih vrtovih, in v starih bukvah oziroma samostanskih zapisih govorijo o njeni zdravilni moči. Verjetno iz tega izhaja tudi navada v srednjem veku, ko so po dvorcih vladarjev po kosilu postregli s kandirano kumino. Zdravilne lastnosti kumine je začelo izkoriščati tudi ljudsko zdravilstvo. Kumini so v tem času pripisovali tudi magično moč varovanja pred čarovnicami in pred nezvestobo, zato so jo obvezno uporabljali pri sestavi najrazličnejših ljubezenskih napojev.</p> <p></p> <p></p> <p>Kumin celi 100 g Poreklo:Indija. Lahko vsebuje sledi oreščkov.Dobavitelj in uporabno najmanj do: na embalaži. Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, Ljubljana. Hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost  375 kcal: Ogljikovi hidrati 44,24g, Beljakovine 17,81g, Maščobe 22,27 g, natrij 168m g, sladkorji 2,25 g,  Vlaknine 10,5 g. Pred uporabo kuhati 3 min na 60 st</p> zacimbe 2 EUR in_stock