Bio muškatni orešček celi 25 gr

4,20 €
Z DDV

Ovalna rjava semenska jedra plodu tropskega drevesa iz družine mirtovk so dolga približno do 2 cm in imajo topel, sladek in aromatičen okus. 

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Muškatovec je doma na indonezijskem otočju Banda, ki mu pravijo tudi Začimbno otočje in je bilo dolgo njegova edina domovina. Na Kitajskem, v Indiji in Arabiji ter verjetno tudi v Evropi so muškatni cvet in orešček sprva uporabljali le v zdravilstvu. Ko so trgovanje z otoki prevzeli Portugalci, se je muškatni orešček začel uveljavljati kot začimba, ki je v 18. stoletju obnorela Anglijo. Danes ga uporabljamo za začinjanje kolačev, krem, poširanega sadja in riževega pudinga.  Z njim izboljšujemo jedi, ga strgamo v zelenjavne jedi - od krompirjevega pireja do špinače. Dobro se poda h korenovkam, brez njega ni bešamela in sirovih omak, Grki ga dajejo v musako, Italijani pa v lazanjo. Nepogrešljiva sestavina je v indijskih in bližnjevzhodnih začimbnih mešanicah.

00619

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Bio muškatni orešček celi 25 gr https://atmarama.si/4020-large/bio-muškatni-orešček-celi-25-gr.jpg <p>Muškatovec je doma na indonezijskem otočju Banda, ki mu pravijo tudi Začimbno otočje in je bilo dolgo njegova edina domovina. Na Kitajskem, v Indiji in Arabiji ter verjetno tudi v Evropi so muškatni cvet in orešček sprva uporabljali le v zdravilstvu. Ko so trgovanje z otoki prevzeli Portugalci, se je muškatni orešček začel uveljavljati kot začimba, ki je v 18. stoletju obnorela Anglijo. Danes ga uporabljamo za začinjanje kolačev, krem, poširanega sadja in riževega pudinga.  Z njim izboljšujemo jedi, ga strgamo v zelenjavne jedi - od krompirjevega pireja do špinače. Dobro se poda h korenovkam, brez njega ni bešamela in sirovih omak, Grki ga dajejo v musako, Italijani pa v lazanjo. Nepogrešljiva sestavina je v indijskih in bližnjevzhodnih začimbnih mešanicah.</p> vsi-produkti 4.2 EUR in_stock