Bio bazilika - 15 g

2,50 €
Z DDV

Italijanske kuhinje si ne moremo predstavljati brez bazilike (Ocimum basilicum). »Kraljevska« zel (grško bazilikos pomeni 'kraljevski' in od tod izvira njeno ime) se najpogosteje druži s paradižnikom. Poda se k solatam, bučkam, grahu, jajčevcem, mehkim sirom in testeninam. Vrhunski kuharji dandanes potresajo z njo celo jagode in ananas ter jo dodajajo sladoledom in napitkom. Bazilika res ne sme manjkati v nobeni domači shrambi.

Količina
Na zalogi

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Pradomovina bazilike je Indija, njeni ostanki, ki so jih našli v egipčanskih grobnicah, na primer segajo kar 3500 let pred našim štetjem. Bazilika je bila zelo priljubljena začimba tudi že v času starih Rimljanov. Številni zapisi potrjujejo njeno vsestranskost, v času vladavine Julija Cezarja je bila nadvse cenjena kot začimba, pa tudi kot okrasna rastlina. Menihi so baziliko v srednjo Evropo prinesli v začetku 12. stoletja.

Bazilika dobro dene ljudem, ki jih pestijo različne želodčne in prebavne težave. Preprečuje napenjanje, zato jo dodajamo jedem, ki vsebujejo stročnice. Bazilika pomaga pri prebavi hrane in spodbuja delovanje želodca. Ta začimba tudi krepi tek, spodbuja peristaltiko in praznjenje črevesja, preprečuje črevesne krče in pozitivno vpliva na ravnovesje črevesne mikro flore.

000618

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Bio bazilika - 15 g https://atmarama.si/4019-large/bio-bazilika-15-g.jpg <p>Pradomovina bazilike je Indija, njeni ostanki, ki so jih našli v egipčanskih grobnicah, na primer segajo kar 3500 let pred našim štetjem. Bazilika je bila zelo priljubljena začimba tudi že v času starih Rimljanov. Številni zapisi potrjujejo njeno vsestranskost, v času vladavine Julija Cezarja je bila nadvse cenjena kot začimba, pa tudi kot okrasna rastlina. Menihi so baziliko v srednjo Evropo prinesli v začetku 12. stoletja.</p> <p></p> <p>Bazilika dobro dene ljudem, ki jih pestijo različne želodčne in prebavne težave. Preprečuje napenjanje, zato jo dodajamo jedem, ki vsebujejo stročnice. Bazilika pomaga pri prebavi hrane in spodbuja delovanje želodca. Ta začimba tudi krepi tek, spodbuja peristaltiko in praznjenje črevesja, preprečuje črevesne krče in pozitivno vpliva na ravnovesje črevesne mikro flore.</p> vsi-produkti 2.5 EUR in_stock