Bio bazilika - 15 g

2,50 €
Z DDV

Italijanske kuhinje si ne moremo predstavljati brez bazilike (Ocimum basilicum). »Kraljevska« zel (grško bazilikos pomeni 'kraljevski' in od tod izvira njeno ime) se najpogosteje druži s paradižnikom. Poda se k solatam, bučkam, grahu, jajčevcem, mehkim sirom in testeninam. Vrhunski kuharji dandanes potresajo z njo celo jagode in ananas ter jo dodajajo sladoledom in napitkom. Bazilika res ne sme manjkati v nobeni domači shrambi.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Pradomovina bazilike je Indija, njeni ostanki, ki so jih našli v egipčanskih grobnicah, na primer segajo kar 3500 let pred našim štetjem. Bazilika je bila zelo priljubljena začimba tudi že v času starih Rimljanov. Številni zapisi potrjujejo njeno vsestranskost, v času vladavine Julija Cezarja je bila nadvse cenjena kot začimba, pa tudi kot okrasna rastlina. Menihi so baziliko v srednjo Evropo prinesli v začetku 12. stoletja.

000618

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Bio bazilika - 15 g https://atmarama.si/4019-large/bio-bazilika-15-g.jpg <p>Pradomovina bazilike je Indija, njeni ostanki, ki so jih našli v egipčanskih grobnicah, na primer segajo kar 3500 let pred našim štetjem. Bazilika je bila zelo priljubljena začimba tudi že v času starih Rimljanov. Številni zapisi potrjujejo njeno vsestranskost, v času vladavine Julija Cezarja je bila nadvse cenjena kot začimba, pa tudi kot okrasna rastlina. Menihi so baziliko v srednjo Evropo prinesli v začetku 12. stoletja.</p> <p></p> vsi-produkti 2.5 EUR in_stock