BIO Janež semena - 50 g

2,50 €
Z DDV

Janež – semena izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Janež izvira iz Bližnjega vzhoda in je ena najstarejših začimb. Soroden je koromaču, kumini in kopru. Jajčasti plodovi, ki jim kulinarično pravimo semena, z mletjem hitro izgubljajo vonj, zato jih je najbolje kupovati cela in jih streti v možnarju tik pred uporabo. V Indiji jih uporabljajo za začinjanje zelenjavnih jedi in v karijih, priljubljena pa so tudi na Bližnjem vzhodu.

. V Evropi jih uporabljamo za odišavljanje kruha, biskvitov in piškotov. Vsi poznamo okusne babičine janeževe upognjence. 

000575

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

BIO Janež semena - 50 g https://atmarama.si/4016-large/bio-janež-semena-50-g.jpg <p><span style="color:#696969;font-family:Raleway, arial, tahoma;font-size:15px;background-color:#ffffff;">Janež izvira iz Bližnjega vzhoda in je ena najstarejših začimb. Soroden je koromaču, kumini in kopru. Jajčasti plodovi, ki jim kulinarično pravimo semena, z mletjem hitro izgubljajo vonj, zato jih je najbolje kupovati cela in jih streti v možnarju tik pred uporabo. V Indiji jih uporabljajo za začinjanje zelenjavnih jedi in v karijih, priljubljena pa so tudi na Bližnjem vzhodu. </span></p> <p><span style="color:#696969;font-family:Raleway, arial, tahoma;font-size:15px;background-color:#ffffff;">. V Evropi jih uporabljamo za odišavljanje kruha, biskvitov in piškotov. Vsi poznamo okusne babičine janeževe upognjence. </span></p> vsi-produkti 2.5 EUR in_stock