Črni sezam 500 g

4,95 €
Z DDV

Črni sezam

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Razlika med belim in črnim sezamom je, da črni ni luščen.

Črni sezam in morska sol

Oboje zmešajte v razmerju 1:1 in sproti zmeljite v mlinčku za začimbe. Poskusite uporabljati takšno sol, ker bodo jedi manj slane (torej bolj zdrave), okus pa bo praktično nespremenjen.

Sladoled iz črnega sezama

Recept za izredno zdrav in okusen sladoled je preprost. Potrebujete 2 dcl kokosovega mleka, 1 banano, 25 g mletega črnega sezama, 3 žlice javorjevega sirupa in 1/2 žlice mletega cimeta. Vse skupaj zmešajte, dajte v zamrzovalnik ...

Za konec pa še opozorilo ... Največji pridelovalec črnega sezama je Kitajska, a najboljši sezam je Indijski in Afriški. Najkvalitetnejši sezam se imenuje tudi pra-sezam, vsebuje pa velike količine sončne energije. Semena, ki dozorijo na soncu, imajo izrazitejši okus.

Obstaja več vrst sezama. Črni sezam je najbolj aromatičen in ima najbolj dragoceno vsebinsko sestavo med vsemi sezami. Črni sezam je najbolj dragocen prasezam, ki raste pod Himalajo. Gojijo ga domačini v povsem neoporečnem okolju. Sezam prištevamo med najstarejše gojene kulture, tako kot konopljo. Omenjen je v papirusu iz Liberije, ki izhaja iz leta 1800 pr.n.š. Sezam je prišel iz Indije in Afrike na Mediteran, Japonsko in Kitajsko ter v Južno Ameriko. Imenovali so ga »črno zlato«.

000589

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Črni sezam 500 g https://atmarama.si/3781-large/črni-sezam-500-g.jpg <p>Razlika med belim in črnim sezamom je, da črni ni luščen.</p> <p>Črni sezam in morska sol</p> <p>Oboje zmešajte v razmerju 1:1 in sproti zmeljite v mlinčku za začimbe. Poskusite uporabljati takšno sol, ker bodo jedi manj slane (torej bolj zdrave), okus pa bo praktično nespremenjen.</p> <p></p> <p>Sladoled iz črnega sezama</p> <p>Recept za izredno zdrav in okusen sladoled je preprost. Potrebujete 2 dcl kokosovega mleka, 1 banano, 25 g mletega črnega sezama, 3 žlice javorjevega sirupa in 1/2 žlice mletega cimeta. Vse skupaj zmešajte, dajte v zamrzovalnik ...</p> <p>Za konec pa še opozorilo ... Največji pridelovalec črnega sezama je Kitajska, a najboljši sezam je Indijski in Afriški. Najkvalitetnejši sezam se imenuje tudi pra-sezam, vsebuje pa velike količine sončne energije. Semena, ki dozorijo na soncu, imajo izrazitejši okus.</p> <p>Obstaja več vrst sezama. Črni sezam je najbolj aromatičen in ima najbolj dragoceno vsebinsko sestavo med vsemi sezami. Črni sezam je najbolj dragocen prasezam, ki raste pod Himalajo. Gojijo ga domačini v povsem neoporečnem okolju. Sezam prištevamo med najstarejše gojene kulture, tako kot konopljo. Omenjen je v papirusu iz Liberije, ki izhaja iz leta 1800 pr.n.š. Sezam je prišel iz Indije in Afrike na Mediteran, Japonsko in Kitajsko ter v Južno Ameriko. Imenovali so ga »črno zlato«.</p> <p></p> semena-strocnice-zita 4.95 EUR in_stock