Mung dal 1kg

    100% secure payments
    4,20 €
    Z DDV

    Oluščen in razpolovljen moong dal fižol ima oreščkast, blag okus.  Dobro začinjen je idealen za klasične dale, juhe ali solate. Skupaj z basmati rižem se uporablja za jed kitri, hranljivo in lahko jed.

    Količina
    Na zalogi

     

    Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

     

    Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

     

    Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

    Fižol mungo spada v red stročnic, njegovi predniki pa prihajajo iz prostranih step Mongolije. 

    Svojo vlogo, počasi a vztrajno, dobiva tudi v kuhinjah Zahoda.

    Mungo dal je obdelan fižol mungo, kateremu so odstranili zeleno lupino, rumeno sredico pa razpolovili. Odličen je za pripravo zelenjavnih juh in karijev.

    Uporablja se tako za pripravo slanih jedi kot tudi sladic. 

    Mung grah se lahko je kot samostojna jed, ali kombiniran z rižem, kar tvori kitri (khichari), ali kombiniran z zelenjavo v najrazličnejših juhah in enolončnicah, ali zmlet v moko iz katere se naredi čips, ki se mu reče papadam, ali pa se dalovo moko doda v maso za kruh.

    Kurkuma, kumin, suhi ingver, in koriander so najpogostejše začimbe za boljši sinergijski učinek jedi. Vse začimbe prav tako dobite v naši trgovini. 

    Mung dal(rumena razpolovljena leča) 

    Neto količina 1 kg

    Poreklo: Pakistan.

    Uporabno najmanj do:  na embalaži spredaj.

    Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

    Distributer: Atmarama d.o.o., Žibertova 27, 1000 Ljubljana 

    Lahko vsebuje sledi oreščkov, zelene in gorčice.

    Povprečne hranilne vrednosti na 100 g: Energijska vrednost 1188 kJ/279 kcal, maščobe 1,1 g, od tega nasičene maščobne kisline 0 g, ogljikovi hidrati 46 g, od tega sladkorji  4,5 g, beljakovine 24 g, sol 1 g, prehranske vlaknine 4,7 g

    6459

    16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

    Mnenja kupcev

    Napiši svoje mnenje

    Mung dal 1kg

    Oluščen in razpolovljen moong dal fižol ima oreščkast, blag okus.  Dobro začinjen je idealen za klasične dale, juhe ali solate. Skupaj z basmati rižem se uporablja za jed kitri, hranljivo in lahko jed.

    Napiši svoje mnenje