• Nov izdelek

Ekolife natura Liposomski vitamin C 1000mg, 150 ml

23,99 €
Z DDV

Ekolife natura Liposomski vitamin C 1000mg, 150 ml

ŠE MOČNEJŠI. 1000mg vit. C/odmerek. BREZ SLADIL, BREZ OKUSA.

Odlična absorbcija, dostava direktno v celice. Ne vsebuje nanodelcev, brez GMO, primerno za vegane

Količina
Na zalogi

 

Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25

 

Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Liposomski vitamin C Ekolife natura 1000mg,  250 ml
Tekoče prehransko dopolnilo

5ml (en odmerek) vsebuje 1000 mg vitamina C.

Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost.

Proizvedeno v EU za Ekolife natura d.o.o.

Vitamin C ima vlogo pri:

 • delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej,
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,
 • delovanju imunskega sistema,
 • pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin C prispeva k:

 • normalnemu psihološkemu delovanju,
 • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
 • obnovi reducirane oblike vitamina E,
 • sproščanju energije pri presnovi,
 • delovanju živčnega sistema.

Vitamin C povečuje absorpcijo železa.

Kdo ima povečano potrebo po vitamin C?

 • starejši ljudje
 • kadilci
 • športniki
 • stres, poslovneži
 • nepravilno prehranjevanje
 • nosečnice
 • pogosto bolni ljudje
 • za vse, ki imajo kandido
 • za utrujene in izčrpane ljudi ...

POZOR: NA TRGU OBSTAJATA DVE VRSTI LIPOSOMSKIH IZDELKOV RAZLIČNE KAKOVOSTI!

 1. LIPOSOMSKI PROIZVODI S 100% VSEBNOSTJO LIPOSOMOV = INJEKCIJSKE LIPOSOMSKE OBLIKE / POSEBNA RAZPRŠENI LIPOSOMI V PRAHU / TEKOČE LIPOSOMSKE OBLIKE  / = LIPOSOMI EKOLIFE.

 2. LIPOSOMSKI PROIZVODI BREZ LIPOSOMOV = OBIČAJNO KAPSULE V PRAHU ALI GELU. Ti IZDELKI NE VSEBUJEJO VSEH LIPOSOMOV - VKLJUČUJEJO SAMO MEŠANO POSEBNO KOMPONENTE, KI JE V BISTVU PREDPRIPRAVA ZA LIPOSOM

Celotna zadeva je sama po sebi precej preprosta, vendar je rezultat popolnoma neprimerljiv. Čeprav se lahko izdelek imenuje liposomski vitamin C, obstaja ena temeljna razlika:

 • v prvem primeru je izdelek v celoti sestavljen iz liposomov (fizikalna struktura molekul)
 • v slednjem primeru izdelek ne vsebuje liposomov, vsebuje le preprosto mešanico, ki se uporablja za njihovo tvorbo


Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

 • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
 • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
 • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
 • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
 • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

O VITAMINU C                                                                                                                                 

Minilo je že več stoletij odkar so britanski mornarji odkrili vitamin C, ki je preprečeval skorbut, to je bolezen pomanjkanja vitamina C, ki je bila nekoč pogosta med mornarji, ki so dlje časa preživeli na ladjah in med tem niso uživali sadja in zelenjave, ki sta glavni vir vitamina C. Mornarji in vsi ostali, ki niso mogli dobiti zadostne mere svežega sadja in zelenjave, so utrpeli krvavitve pod kožo, raznorazne razjede in splošno šibkost. To pa zato, ker je vitamin C, znan tudi kot askorbinska kislina, ključnega pomena za proizvodnjo kolagena in beljakovin, ki pomagajo pri rasti celic in gradnji krvnih žil ter daje koži čvrstost in moč, ki jo potrebuje. Vitamin C pomaga tudi pri celjenju ran ter ustvarja vezne elemente, ki pomagajo, da se koža lahko celi sama.

Vitamin C je antioksidant, ki zmanjšuje in upočasnjuje škodo, ki jo telesu povzročajo prosti radikali. To so nestabilne molekule, ki poškodujejo kolagen in povzročajo izsušenost kože, kar je vzrok neželenim gubam in gubicam. Nove raziskave dokazujejo, da askorbinska kislina 2-fosfat, derivat vitamina C, ne le nevtralizira proste radikale temveč tudi popravlja poškodbe DNA.

Raziskave kažejo, da ima vitamin C tudi moč zmanjševanja opeklin, ki nastanejo kot posledica izpostavljenosti ultravijoličnega B sevanja, kot tudi moč preprečevanja posledic dolgotrajne izpostavljenosti soncu, kar lahko privede do nastanka kožnega raka. To seveda ne pomeni, da bomo varni, če le uživamo vitamin C in se nato nezaščiteno izpostavljamo sončnim žarkom, vendar pa lahko ohranimo našo kožo zdravo in prožno, če bomo le dobili dovolj tega antioksidanta, vitamina C.

Vitamin C ali askorbinska kislina povečuje absorpcijo železa, kar je pomembno za naše zdravje, vitalnost in vzdržljivost ter zagotavlja čisto in zdravo kožo, svežo polt ter zdrave dlesni in zobe. Vitamin je vključen tudi v vse vitalne funkcije naših žlez in organov ter potreben za vzdrževanje kosti in pravilno delovanje nadledvičnih žlez ter ščitnice. Pospešuje celjenje in ščiti pred vsemi oblikami stresa, fizičnega kot tudi psihičnega, krepi imunski sistem, ščiti pred boleznimi srca in ožilja ter zmanjšuje tveganje za možgansko kap. Poleg vsega naštetega pa zagotavlja tudi zaščito pred škodljivimi učinki strupenih kemikalij v okolju, hrane in vode, ter zmanjšuje toksične učinke zdravil.

Vitamin C je eno najbolj varnih in najbolj učinkovitih hranil. Je topen v vodi, kar pomeni, da je najlažja absorpcija v naše telo z vodo. Naš organizem ne shranjuje vitamina C, zato ga moramo dovajati v telo vsak dan, kajti presežne količine telo skozi ledvice izloči.

VITAMIN C v KOZMETIKI

Z vitaminom C upočasnite prezgodnje staranje kože. 

Vitamin C je močan antioksidant in veže nase proste radikale.  Zato lahko zmanjša škodljive učinke prostih radikalov in upočasni staranje.


RECEPT za TONIK

V 100 ml tonika po izbiri (iz vrtnic) zamešajte zamašek (15ml) Ekolife natura liposomskega vitamina C. Tako obogaten tonik lahko uporabljate dnevno za čiščenje in osvežitev kože.      

Sestavine:  Voda; aktivne sestavine: vitamin C (v obliki kalijevega in natrijevega askorbata in L-askorbinske kisline); emulgator: lecitin (sončnični); sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol; konzervans: kalijev sorbat; antioksidant: alfa tokoferol.

Sestavine  Dnevni odmerek   (5ml) PDV%
Vitamin C 1000 mg 1250%
Kalij 68 mg 2%
natrij 92 mg -

PDA - odstotek dnevnega priporočenega vnosa

BREZ koruze, glutena, riža in kvasa.

Priporočen odmerek: 1 x 5 ml samostojno ali razredčeno v kozarcu vode ali soka. Pred uporabo pretresite.
Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.
Športnikom se priporoča uporaba PRED vadbo.

Priporočamo, da za vnešenih 1000mg vitamina C poskrbite tudi za vnos vsaj 500ml vode oz. druge tekočine v telo. S tem boste zagotovili minimalno hidracijo za delovanje jetr, ledvic in črevesja. Prav jetra, ledvica in črevesje so zelo učinkoviti organi za razstrupljanje. Zato poskrbimo, da bodo imeli dovolj vode.

Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven dosega otrok. 

000836

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Ekolife natura Liposomski vitamin C 1000mg, 150 ml https://atmarama.si/4651-large/ekolife-natura-liposomski-vitamin-c-1000mg-150-ml.jpg <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Liposomski vitamin C Ekolife natura 1000mg,  250 ml<br style="margin:0px;padding:0px;" /></span>Tekoče prehransko dopolnilo</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">5ml (en odmerek) vsebuje <span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">100</span><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">0 mg</span> <span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">vitamina C.</span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Proizvedeno v EU za Ekolife natura d.o.o.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Vitamin C ima vlogo pri:</span></p> <ul style="margin:0px 0px 16px 20px;padding:0px;"> <li style="margin:0px;padding:0px;">delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">delovanju imunskega sistema,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.</li> </ul> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Vitamin C prispeva k:</span></p> <ul style="margin:0px 0px 16px 20px;padding:0px;"> <li style="margin:0px;padding:0px;">normalnemu psihološkemu delovanju,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">obnovi reducirane oblike vitamina E,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">sproščanju energije pri presnovi,</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">delovanju živčnega sistema.</li> </ul> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Vitamin C povečuje</span> absorpcijo železa.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Kdo ima povečano potrebo po vitamin C?</span></p> <ul style="margin:0px 0px 16px 20px;padding:0px;"> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">starejši ljudje</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">kadilci</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">športniki</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">stres, poslovneži</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">nepravilno prehranjevanje</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">nosečnice</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">pogosto bolni</span><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;"> </span><span style="margin:0px;padding:0px;">ljudje</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">za vse, ki imajo kandido</span><span style="margin:0px;padding:0px;"></span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;">za utrujene in izčrpane ljudi</span> ...</li> </ul> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"></p> <div class="table-wrapper" style="margin:0px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"> <table border="0" style="margin:0px 0px 20px;padding:0px;font-size:1rem;border-collapse:collapse;border-spacing:0px;max-width:100%;width:804px;"> <tbody style="margin:0px;padding:0px;"> <tr style="margin:0px;padding:0px;"> <td style="margin:0px;padding:16px 0px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;"> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;"><em>POZOR: NA TRGU OBSTAJATA DVE VRSTI LIPOSOMSKIH IZDELKOV RAZLIČNE KAKOVOSTI!</em></p> <ol style="margin:0px 0px 16px 20px;padding:0px;"> <li style="margin:0px;padding:0px;"><em>LIPOSOMSKI PROIZVODI S 100% VSEBNOSTJO LIPOSOMOV = INJEKCIJSKE LIPOSOMSKE OBLIKE / POSEBNA RAZPRŠENI LIPOSOMI V PRAHU / <em>TEKOČE LIPOSOMSKE OBLIKE  / </em>= LIPOSOMI EKOLIFE.<br style="margin:0px;padding:0px;" /><br style="margin:0px;padding:0px;" /></em></li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><em>LIPOSOMSKI PROIZVODI BREZ LIPOSOMOV = OBIČAJNO KAPSULE V PRAHU ALI GELU. Ti IZDELKI NE VSEBUJEJO VSEH LIPOSOMOV - VKLJUČUJEJO SAMO MEŠANO POSEBNO KOMPONENTE, KI JE V BISTVU PREDPRIPRAVA ZA LIPOSOM</em></li> </ol> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;">Celotna zadeva je sama po sebi precej preprosta, vendar je rezultat popolnoma neprimerljiv. Čeprav se lahko izdelek imenuje liposomski vitamin C, obstaja ena temeljna razlika:</p> <ul style="margin:0px 0px 16px 20px;padding:0px;"> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">v prvem primeru je izdelek v celoti sestavljen iz liposomov</span> (fizikalna struktura molekul)</li> <li style="margin:0px;padding:0px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">v slednjem primeru izdelek ne</span> vsebuje <span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">liposomov,</span> vsebuje le preprosto mešanico, ki se uporablja za njihovo tvorbo</li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> </div> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"></p> <hr style="margin:-1px 0px 16px;padding:0px;border-top:none;border-right:none;border-left:none;border-bottom-style:solid;border-bottom-color:rgba(0,0,0,0.1);color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;" /> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Kaj so liposomi?</span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane </span>(v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Prednosti liposomov:</span><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;"><br style="margin:0px;padding:0px;" /></span>* odlična absorpcija (vsrkavanje)<br style="margin:0px;padding:0px;" />* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico<br style="margin:0px;padding:0px;" />* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje<br style="margin:0px;padding:0px;" />* proizvedeni v Evropi<span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;"><br style="margin:0px;padding:0px;" /><br style="margin:0px;padding:0px;" /></span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:</span></p> <ul style="margin:0px 0px 16px 20px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"> <li style="margin:0px;padding:0px;">liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.</li> <li style="margin:0px;padding:0px;">Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice<span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.</span></li> <li style="margin:0px;padding:0px;">ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.</li> </ul> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><br style="margin:0px;padding:0px;" /><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Mnenje strokovnjaka:</span><br style="margin:0px;padding:0px;" />Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.<br style="margin:0px;padding:0px;" /><br style="margin:0px;padding:0px;" /></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">O VITAMINU C                                                                                                                                 </span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Minilo je že več stoletij odkar so britanski mornarji odkrili vitamin C, ki je preprečeval skorbut, to je bolezen pomanjkanja vitamina C, ki je bila nekoč pogosta med mornarji, ki so dlje časa preživeli na ladjah in med tem niso uživali sadja in zelenjave, ki sta glavni vir vitamina C. Mornarji in vsi ostali, ki niso mogli dobiti zadostne mere svežega sadja in zelenjave, so utrpeli krvavitve pod kožo, raznorazne razjede in splošno šibkost. To pa zato, ker je vitamin C, znan tudi kot askorbinska kislina, ključnega pomena za proizvodnjo kolagena in beljakovin, ki pomagajo pri rasti celic in gradnji krvnih žil ter daje koži čvrstost in moč, ki jo potrebuje. Vitamin C pomaga tudi pri celjenju ran ter ustvarja vezne elemente, ki pomagajo, da se koža lahko celi sama.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Vitamin C je antioksidant, ki zmanjšuje in upočasnjuje škodo, ki jo telesu povzročajo prosti radikali. To so nestabilne molekule, ki poškodujejo kolagen in povzročajo izsušenost kože, kar je vzrok neželenim gubam in gubicam. Nove raziskave dokazujejo, da askorbinska kislina 2-fosfat, derivat vitamina C, ne le nevtralizira proste radikale temveč tudi popravlja poškodbe DNA.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Raziskave kažejo, da ima vitamin C tudi moč zmanjševanja opeklin, ki nastanejo kot posledica izpostavljenosti ultravijoličnega B sevanja, kot tudi moč preprečevanja posledic dolgotrajne izpostavljenosti soncu, kar lahko privede do nastanka kožnega raka. To seveda ne pomeni, da bomo varni, če le uživamo vitamin C in se nato nezaščiteno izpostavljamo sončnim žarkom, vendar pa lahko ohranimo našo kožo zdravo in prožno, če bomo le dobili dovolj tega antioksidanta, vitamina C.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Vitamin C ali askorbinska kislina povečuje absorpcijo železa, kar je pomembno za naše zdravje, vitalnost in vzdržljivost ter zagotavlja čisto in zdravo kožo, svežo polt ter zdrave dlesni in zobe. Vitamin je vključen tudi v vse vitalne funkcije naših žlez in organov ter potreben za vzdrževanje kosti in pravilno delovanje nadledvičnih žlez ter ščitnice. Pospešuje celjenje in ščiti pred vsemi oblikami stresa, fizičnega kot tudi psihičnega, krepi imunski sistem, ščiti pred boleznimi srca in ožilja ter zmanjšuje tveganje za možgansko kap. Poleg vsega naštetega pa zagotavlja tudi zaščito pred škodljivimi učinki strupenih kemikalij v okolju, hrane in vode, ter zmanjšuje toksične učinke zdravil.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Vitamin C je eno najbolj varnih in najbolj učinkovitih hranil. Je topen v vodi, kar pomeni, da je najlažja absorpcija v naše telo z vodo. Naš organizem ne shranjuje vitamina C, zato ga moramo dovajati v telo vsak dan, kajti presežne količine telo skozi ledvice izloči.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">VITAMIN C v KOZMETIKI</span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Z vitaminom C upočasnite prezgodnje staranje kože. </span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Vitamin C je močan antioksidant in veže nase proste radikale.  Zato lahko zmanjša škodljive učinke prostih radikalov in upočasni staranje.</p> <hr style="margin:-1px 0px 16px;padding:0px;border-top:none;border-right:none;border-left:none;border-bottom-style:solid;border-bottom-color:rgba(0,0,0,0.1);color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;" /> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">RECEPT za TONIK</span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">V 100 ml tonika po izbiri (iz vrtnic) zamešajte zamašek (15ml) Ekolife natura liposomskega vitamina C. Tako obogaten tonik lahko uporabljate dnevno za čiščenje in osvežitev kože.      </p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Sestavine:  Voda; aktivne sestavine: vitamin C (v obliki kalijevega in natrijevega askorbata in L-askorbinske kisline); emulgator: lecitin (sončnični); sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol; konzervans: kalijev sorbat; antioksidant: alfa tokoferol.</p> <div class="table-wrapper" style="margin:0px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"> <table style="margin:0px 0px 20px;padding:0px;font-size:1rem;border-collapse:collapse;border-spacing:0px;max-width:100%;width:804px;"> <tbody style="margin:0px;padding:0px;"> <tr style="margin:0px;padding:0px;"> <td style="margin:0px;padding:16px 16px 16px 0px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Sestavine </span></td> <td style="margin:0px;padding:16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Dnevni odmerek   (5ml)</span></td> <td style="margin:0px;padding:16px 0px 16px 16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">PDV%</span></td> </tr> <tr style="margin:0px;padding:0px;"> <td style="margin:0px;padding:16px 16px 16px 0px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">Vitamin C</td> <td style="margin:0px;padding:16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">1000 mg</td> <td style="margin:0px;padding:16px 0px 16px 16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">1250%</td> </tr> <tr style="margin:0px;padding:0px;"> <td style="margin:0px;padding:16px 16px 16px 0px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">Kalij</td> <td style="margin:0px;padding:16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">68 mg</td> <td style="margin:0px;padding:16px 0px 16px 16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">2%</td> </tr> <tr style="margin:0px;padding:0px;"> <td style="margin:0px;padding:16px 16px 16px 0px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">natrij</td> <td style="margin:0px;padding:16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">92 mg</td> <td style="margin:0px;padding:16px 0px 16px 16px;color:inherit;vertical-align:top;border-width:1px;border-bottom-style:solid;border-color:#859d13;">-</td> </tr> </tbody> </table> </div> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">PDA - odstotek dnevnega priporočenega vnosa</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">BREZ koruze, glutena, riža in kvasa.</span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;"></span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;">Priporočen odmerek:</span> 1 x 5 ml samostojno ali razredčeno v kozarcu vode ali soka. Pred uporabo pretresite.<br style="margin:0px;padding:0px;" />Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.<br style="margin:0px;padding:0px;" />Športnikom se priporoča uporaba PRED vadbo.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Priporočamo, da za vnešenih 1000mg vitamina C poskrbite tudi za vnos vsaj 500ml vode oz. druge tekočine v telo. S tem boste zagotovili minimalno hidracijo za delovanje jetr, ledvic in črevesja. Prav jetra, ledvica in črevesje so zelo učinkoviti organi za razstrupljanje. Zato poskrbimo, da bodo imeli dovolj vode.</p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;"><span style="margin:0px;padding:0px;font-weight:bold;"></span></p> <p style="margin:0px 0px 16px;padding:0px;color:#4b4d45;font-family:'Hyundai Sans Head Office', Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:16px;">Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven dosega otrok. </p> prehranska-dopolnila 23.99 EUR in_stock