EKO Izdelki  Izdelkov na voljo: 5

EKO Izdelki

Ekološko (eko), biološko (bio) ali organsko so poimenovanja za ekološko pridelane pridelke in proizvode, ter imajo pri določanju kakovosti hrane slovnično enak pomen. Beseda bio je germanskega izvora in je uveljavljena v germansko govorečih državah, organsko na anglosaksonskem področju, v Sloveniji pa naj bi se uporabljal izraz ekološki, uporabl...

Ekološko (eko), biološko (bio) ali organsko so poimenovanja za ekološko pridelane pridelke in proizvode, ter imajo pri določanju kakovosti hrane slovnično enak pomen. Beseda bio je germanskega izvora in je uveljavljena v germansko govorečih državah, organsko na anglosaksonskem področju, v Sloveniji pa naj bi se uporabljal izraz ekološki, uporabljati pa se sme tudi eko, biološko oziroma bio.

Vendarle pa oznake BIO, EKO in Organic, ki so sicer registrirane in strogo kontrolirane oznake, ter za katere veljajo relativno strogi predpisi o načinu uporabe, nimajo globalno poenotenega standarda kakovosti. Tako imajo lahko BIO izdelki iz določenih tujih držav nižjo kakovost pridelave od naših izdelkov s priznanim EKO certifikatom (ki je eden najvišjih standardov pridelave v EU).

Več
Čičerika je še posebej primerna za športnike, vegetarijance in...
Na Zalogi
3,20 €
0 Ocena(e)
Trsni sladkor je tip sladkorja o katerem je ponavadi govora v...
Na Zalogi
2,20 €
0 Ocena(e)
Leča je pravo superživilo, ki so ga poznali že v kameni dobi....
Na Zalogi
3,50 €
0 Ocena(e)
Klinčki, ki vam jih ponuja Narajan so pridelani na majhnih gorskih...
Na Zalogi
6,50 €
0 Ocena(e)
Basmati riž je vrsta dolgozrnatega riža, ki uspeva predvsem v...
Na Zalogi
3,55 €
0 Ocena(e)
Prikazujem 1 - 5 od 5 izdelkov