Eterično olje rožmarin - 10 ml (Komić)

5,90 €
Z davkom

Rožmarin je dišeče, priljubljeno eterično olje. Uporabljamo ga lahko v kozmetičnih izdelkih, v inhalaciji, za odišavljanje ipd. Pospešuje celjenje ran ter obnavlja poškodovano kožno tkivo. Pomaga tudi različnim oblikam dermatitisa in ekcemom.

V inhalaciji se eterično olje uporablja pri astmi in bronhitisu. Pomaga proti glavobolu in sproščanju uma. V terapevtske namene se eterično olje rožmarina uporablja pri mišičnih krčih in bolečinah, revmatizmu, artritisu in migrenam.

Količina
Na zalogi

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

Rožmarin je zimzeleni grm, čigar topli vonj bistri um, poživlja, utrjuje in krepi. Nekoč so ga častili kot zelišče, ki izboljšuje spomin. V srednjem veku so z njim potresali tla in ga povezovali v šopke, kasneje pa so ga uporabljali za razkuževanje bolniških sob in zaščito pred infekcijami. Znan je bil tudi kot sredstvo za poživljanje. V aromaterapevtskih mešanicah deluje stimulativno, zato ga uporabljamo za dvig koncentracije in preprečevanje psihične utrujenosti. Pospešuje krvni obtok in krepi telo, zaradi česar je nepogrešljivo olje pri športnih in terapevtskih masažah. V lasni kozmetiki se uporablja v šamponih in balzamih proti mastnim lasem in prhljaju ter za naravno osvežitev temnih las.

V mešanicah se dobro ujema: CedraCitronelaSandalovinaCipresaSivkaGeranijaBor …

19124

Določene reference

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Eterično olje rožmarin - 10 ml (Komić) https://atmarama.si/2908-large/eterično-olje-rožmarin-10-ml-komić.jpg <p style="margin:0px 0px 20px;text-align:justify;color:#777777;line-height:16px;font-family:'Open Sans', sans-serif;font-size:14px;">Rožmarin je zimzeleni grm, čigar topli vonj bistri um, poživlja, utrjuje in krepi. Nekoč so ga častili kot zelišče, ki izboljšuje spomin. V srednjem veku so z njim potresali tla in ga povezovali v šopke, kasneje pa so ga uporabljali za razkuževanje bolniških sob in zaščito pred infekcijami. Znan je bil tudi kot sredstvo za poživljanje. V aromaterapevtskih mešanicah deluje stimulativno, zato ga uporabljamo za dvig koncentracije in preprečevanje psihične utrujenosti. Pospešuje krvni obtok in krepi telo, zaradi česar je nepogrešljivo olje pri športnih in terapevtskih masažah. V lasni kozmetiki se uporablja v šamponih in balzamih proti mastnim lasem in prhljaju ter za naravno osvežitev temnih las.</p> <p style="margin:0px 0px 20px;text-align:justify;color:#777777;line-height:16px;font-family:'Open Sans', sans-serif;font-size:14px;">V mešanicah se dobro ujema: <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/cedra-cedrus-atlantica" style="background-color:transparent;color:#515151;"><span style="font-weight:bold;">Cedra</span></a>, <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/citronela-cymbopogon-winterianus" style="background-color:transparent;color:#036422;"><span style="font-weight:bold;">Citronela</span></a>, <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/sandalovina-santum-album" style="background-color:transparent;color:#515151;"><span style="font-weight:bold;">Sandalovina</span></a>, <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/cipresa-cupressus-sempervirens" style="background-color:transparent;color:#515151;"><span style="font-weight:bold;">Cipresa</span></a>, <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/sivka-lavendula-angustifolia" style="background-color:transparent;color:#515151;"><span style="font-weight:bold;">Sivka</span></a>, <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/geranija-pelargonium-graveolens" style="background-color:transparent;color:#515151;"><span style="font-weight:bold;">Geranija</span></a>, <a href="https://www.favn.si/naravna-etericna-olja/bor-pinus-sylvestris" style="background-color:transparent;color:#515151;"><span style="font-weight:bold;">Bor</span></a> …</p> darilni-program 5.9 EUR in_stock