Eterično ulje lavandin, Sivka - 10 ml (Komić)

4,50 €
Z davkom

Sivka je najbolj vsesplošno olje, ki ima zelo širok spekter učinkov. Na splošno deluje antiseptično, antibaktericidno, sedativno in analgetično.

Količina
Na zalogi

  • Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25 Telefonsko naročanje: 064 114 108 ali 01 431 12 25
  • Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik. Pošiljko naročeno do 13:00 ure dostavimo naslednji delovnik.
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€. Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR. Sicer 3.50€.

V manjših količinah deluje pomirjajoče, v večjih pa poživljajoče, zmanjšuje napetosti in bolečine, pomaga pri nespečnosti, pri slabi prebavi, pri vnetjih, opeklinah, urezninah ... Eterično olje sivke pridelujejo na različnih koncih sveta od Evrope (Francija, Italija, Dalmacija, Anglija) do Maroka in tudi v Ameriki. Najboljšo kvaliteto za uporabo v aromaterapiji ima sivka iz pokrajine Grass v Franciji. Tam ima sivka najboljše pogoje, kar se tiče podnebja, zemlje in načina pridelovanja. Sivko največkrat pridelajo s parno destilacijo. Zelo uporaben je tudi stranski produkt pri destilaciji, to je hidrolat, ki se največ koristi v kozmetiki kot tonik.

Olje sivke je poznano že iz časov starih Egipčanov, ki so ga uporabljali za balzamiranje. Kasneje se sivkino olje omenja v kulturi starih Rimljanov, ki so sivko uporabljali v kopelih in bazenih. Skupna kopališča so bila podvržena razvoju bakterij, virusov in ravno sivkino eterično olje je pomagalo pri obrambi. Sivka se omenja že iz starih časov tudi kot zelišče in olje za odganjanje mrčesa in moljev.

Največ kvalitetnega eteričnega olja je v cvetovih sivke, ki ima lastnosti analgetika, antiseptika, antidepresiva in antiasmatika ... Uporabnost sivke in njene zdravilne učinke je opisal Rene Gatefosse leta 1936 v svoji knjigi. Priznani kemik iz Francije, ki se je ukvarjal z izdelovanjem parfumov, je takrat začel preučevati zdravilne učinkovine eteričnih olj, še posebno sivke. Ugotovil je, da sivkina esenca zelo močno vpliva na celjenje kožnih celic pri opeklinah. In od takrat dalje je sivka poznana kot prvo in najbolj pomembno olje za hitro regeneracijo kožnih celic, zato se veliko uporablja v aromaterapiji (skoraj v vsaki mešanici eteričnih olj).

Njena uporabnost/prisotnost v kozmetiki je:

  • Masažna olja

  • Olja za obraz

  • Kreme in losjoni

  • Toniki

  • Kopeli

  • Maske

  • Obloge

  • Parne kopeli

19120

Določene reference

16 drugih izdelkov v isti kategoriji:

Eterično ulje lavandin, Sivka - 10 ml (Komić) https://atmarama.si/2904-large/eterično-ulje-lavandin-sivka-10-ml-komić.jpg <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;color:#333333;font-family:GillHr, sans-serif;">V manjših količinah deluje pomirjajoče, v večjih pa poživljajoče, zmanjšuje napetosti in bolečine, pomaga pri nespečnosti, pri slabi prebavi, pri vnetjih, opeklinah, urezninah ... Eterično olje sivke pridelujejo na različnih koncih sveta od Evrope (Francija, Italija, Dalmacija, Anglija) do Maroka in tudi v Ameriki. Najboljšo kvaliteto za uporabo v aromaterapiji ima sivka iz pokrajine Grass v Franciji. Tam ima sivka najboljše pogoje, kar se tiče podnebja, zemlje in načina pridelovanja. Sivko največkrat pridelajo s parno destilacijo. Zelo uporaben je tudi stranski produkt pri destilaciji, to je hidrolat, ki se največ koristi v kozmetiki kot tonik.<br /><br />Olje sivke je poznano že iz časov starih Egipčanov, ki so ga uporabljali za balzamiranje. Kasneje se sivkino olje omenja v kulturi starih Rimljanov, ki so sivko uporabljali v kopelih in bazenih. Skupna kopališča so bila podvržena razvoju bakterij, virusov in ravno sivkino eterično olje je pomagalo pri obrambi. Sivka se omenja že iz starih časov tudi kot zelišče in olje za odganjanje mrčesa in moljev.<br /><br />Največ kvalitetnega eteričnega olja je v cvetovih sivke, ki ima lastnosti analgetika, antiseptika, antidepresiva in antiasmatika ... Uporabnost sivke in njene zdravilne učinke je opisal Rene Gatefosse leta 1936 v svoji knjigi. Priznani kemik iz Francije, ki se je ukvarjal z izdelovanjem parfumov, je takrat začel preučevati zdravilne učinkovine eteričnih olj, še posebno sivke. Ugotovil je, da sivkina esenca zelo močno vpliva na celjenje kožnih celic pri opeklinah. In od takrat dalje je sivka poznana kot prvo in najbolj pomembno olje za hitro regeneracijo kožnih celic, zato se veliko uporablja v aromaterapiji (skoraj v vsaki mešanici eteričnih olj).<br /><br />Njena uporabnost/prisotnost v kozmetiki je:</p> <ul style="margin-top:0px;margin-bottom:10px;margin-left:40px;color:#333333;font-family:GillHr, sans-serif;font-size:14px;"><li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Masažna olja</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Olja za obraz</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Kreme in losjoni</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Toniki</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Kopeli</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Maske</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Obloge</p> </li> <li> <p style="margin:0px;padding:0px;line-height:28px;font-size:16px;">Parne kopeli</p> </li> </ul> darilni-program 4.5 EUR in_stock